14 August 2012

5th year, and going strong.

Lately sangat bihziii, that I didn’t have time to even bukak laptop kat rumah. Yesterday also mcm lemau nak apdate blog. But somehow mcm berlegar2 dlm kepala otak aku that I owe some updates..

Rupa-rupanya….


Anniversary aku last Saturday daaaaaa…


No, I did not lupa. Cuma aku lupa nak blog about it.

Last year punya anniversary kitorang sambut cenggini jer.


This year, at least seminggu before tu aku dah kepoh2. Mr p as usual malas nak layan.

Honestly, aku mmg tak expect apa2 hadiah pun. Dah bagi aku brenti keje ni pun aku dah syukur. Aku anggap this is the best present ever!


Then Saturday tu, bangun sahur, aku cakap

“Eh hari ni  anniversary kita la, HAPPY ANNIVERSARY!”

He said “Ye la.. happy…”

Pfftt!! Men!


Then dah habis makan (or minum herbalife) mr p said to balqis

“Qis jom tolong daddy ambik brg dlm kereta”


Hah!!!!

I knew it!!

I knew it!!!

Macam ada sesuatu je kannn….


Tapi aku tak nak mengharap la.. kena control muka macho berpura2 tak dengar… kalau excited lebih2 kang tak dpt apa2 plak kang.. mcm kes aritu.

So balqis and mr p masuk rumah, balqis bawak kotak, mr p bawak plastic bag.

Balqis dah tersengih2.

Aku masih control macho walapun nak melompat jumping jacks dah.

Pas tu balqis cakap “Nahhh.. hadiah mama”


Fulamak!!!

Baru lah terkeluar jumping jacks aku!! Hahahhaha..





Dan hadiah nyer adelah…






No bukan henbeg..





Bukan juga jewelery





Bukan baju, kasut atau seangkatan dengannya..





Tetapi adelah…






Laptop!!


Ai sukerr!!!

Err ni gambar google. Honestly aku tatau apa model *tepuk dahi* But its super slim, almost as slim as his MACBook Air. Ke apa nama dia? Alah MAC laptop yg slim tu lah…

OMG konot you are sooooo buta IT!

Memang dah lama aku bising (dgn mr p kena bising, hint2 tak jalannnn) sbb laptop lama aku rosak. Plus its too small, nak buat keje agak susah.

Ngada kau kan konot?


Mr p kata ambik la MAC dia, so that dia boleh beli baru.

Cisss.. I dowan.. kesian aku asyik dpt barang second hand jekk….

So dia kata nak laptop baru ke henfon baru?

Aku kata nak dua2 baru.. I want Samsung note and new laptop.

He said “cantik muka? Dah la tak keje nak pakai semua baru eh?”

I said “bulih tahan gak la cantik” ngeh ngeh ngeh..

So i said “ok la laptop baru.. phone tak pe la I pakai je apa yg ada”


Memang aku mintak, tapi normally nak beli apa2 dia akan ajak aku skali.

So bila ada element of surprise ni, rasa mcm best!


Terus on laptop baru google cari resepi gigih nak masak utk laki :p


Mekasih laling i lap yewww!

*updated - ok its Acer Aspire S3*

kah kah kah gigih aku belek kotak dia pagi tadi!

6 comments:

Unaizah said...

Happy anniversary!! Wish for many more in future.

Konot said...

thank you laling!!

Linda said...

Konot, Happy Anniversary to you & Mr P !!

Konot said...

mekasih linda! :)

linaleeds said...

U berhenti? U dapat surpise present? Ohhh... So heaven! I kena keja & I takde surprise present sebab fnd cakap 'nanti saya beli, kalau awak tak suka, awak tak pakai. Buat penat jek...muahahaha'... selamat hari raya ...

Konot said...

ye saya berhenti, ye saya dapat serprise present... iols suka! hehehe..

dey mcm mana la terlambat dpt berita ni! hahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...