10 August 2012

Iklan Raya Bernas

Scene masa sahur

Mr p : u dah tengok blom iklan raya bernas?
Aku : Blom, apesal
Mr p : Sedih la..
Aku : Serious?
Mr p : Ha ah.. menitik gak la air mata.

My first thought, wahhh sentimental gak laki aku ni kan. Tah mcm mana la tahap kesedihan iklan tu sampai laki ai yang macho dan gagah perkasa *ehem, esok anniversary ehem* ni boleh menitik air mata.

So sambil sahur, aku dok tengok the video clip.

*Sila la google kat youtube, belambak dah org share.*

Oh mai…

Tak payah tunggu scene last skali nak nangis.

Masa scene bebudak tgh makan ramai2, Fizi dgn Ahmad makan pun aku dah meleleh

Masa Fizi (or Ahmad) pegang gambar mak dia and cakap ‘rindu mak’

Wah masa ni memang dah berjurai2 5 baldi air mata aku.

Paling tak tahan (and somehow aku dah expect sebenarnya)

Masa diorang lepas mandi raya, pakai baju cantik, and JALAN PEGI KUBUR.

Fizi (or Ahmad) pegang nisan mak dia. And flash back masa dia baby, Nampak muka mak dia.

*ok aku nangis skang while typing*

Tak tahan kot.

Menggogoi2 aku nangis pagi tadi. Sedih ya amat.


Aku cakap kat Balqis, kena tengok ni, kena selalu bersyukur, that we are very blessed. Ada mak ayah, ada tempat tinggal, skolah, makan pakai semua cukup.

Aku tanya balqis, sedih tak tengok iklan tu?

She said “biasa je”

Cessss…


But I don’t blame her.

Aku masa kecik, mak aku dulu selalu pegi rumah anak yatim. Balik je, mesti mak aku menggogoi2 nangis. Masa tu, aku rasa mcm, aper la… sikit2 nangis.. aku cam tak de perasaan pun pegi rumah anak yatim. OK jek.

Skang…

Agaknya naluri keibuan tu kot. Tak boleh tahan tengok budak2 serba kekurangan. Now I understand why some parents sanggup ambik anak yatim and bela.

Ni gamaknya kalau tengok lagi mmg aku nangis lagik ni.

Why la buat iklan sedih??????

2 comments:

Unaizah said...

I pun meleleh-leleh air mata tengok iklan tu. My kids beria tengok jugak sebab tengok mama diorang nangis. Sekarang jadi bahan la nak "psycho" kan diorang.

Dulu iklan-iklan Petronas sering menyentuh kalbu,this year dpt kat iklan Bernas ni.

Konot said...

ye betul!! jadi bahan nak saiko kan anak! hahhaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...