12 April 2013

Melbourne 2013 Part 3

Alang2 menyeluk pekasam dah ada mood mari kita teruskan dengan part 3

Part 1 kat sini

Part 2 kat sini


On Monday tu, we all pegi Melbourne Zoo.




Its just 4 of us.. kak yah and hubby kerja. So we all pakai keter abg ipar aku and drive ke zoo ni. Abg ipar aku mmg x pakai keter pegi keje coz naik public transport ke pegi ke city.




Nampak nau balqis ni mcm kena paksa sgt ambik gambar.. ish.


Kat sini.. oh well... animals la.. apa lagik. I am not really an animal kindda person (ok that sounds weird). Tapi mengenangkan nak bagi bebudak happy.. layankan je la zoo kan...


Tapinyer.. Sofeya was coughing soooo badly pulak masa kat Zoo ni. Maka the whole trip to Zoo ni mcm agak terencat and tak enjoy to the max.


Plus tak de pulak show2 yang menarik. Example, katanya ada elephant show. Bergegas la kitorang nak tengok manalah tau lagi best dari yang ada kat Zoo Negara kita kan.


Sekalik.......


Nampak la kelibat elephant 2 ekor, yang lebihnya in half in hour tu ada orang dok bercerita pasal elephant jek.

-____-


Baik haku bukak wikipedia je kot :p



As for makan, kitorang dah masak and tapau siap2 lunch. So agak senang di situ.



Eh eh ada 2 merpati sejoli lahhhh.... hak hak hakkk

*ok sila muntah hijo skang*




kesian budak ni sakit. :(




Comel pulak laki aku bawak beg pink (bag aku lettew). Tak pe bang u tetapppp macho!

*ok boleh pegi muntah lagi skali*





Koala.. kan?? 

*told ya im not into animals*



Birds.... errr.. dono wat kind... 



Ni apa benda ni??





Tuan tanah


 



I like to move it move it!!




Aku terkejut kejap sebab ada bahasa melayu!




Rupanya sebab gajah ni mmg dari malaysia!






Malaysia boleh yo!!! *tetiba*

Oh ya I told earlier yang cuma nampak kelibat gajah je kan for the show? haaa.. ni je la yang nampak. Tak de la buat show gajah  buat trick semua tu... ciss... tipah tertipu!


 


Meercat. Balqis suka sangat menatang ni. Comel katanya.




Tortoise!. Besar btul kau ni kura2 oi. Len kali kasi slim sket. Baru boleh race laju2 tahu.



Aku pun sama naik actually main benda ni. Syok. :) Tapi bila hampir terbalik and dikuatiri patah.. errr.. ok.. saya turun.. :p




Sebenarnya nak ambik gambar pokok kat belakang tu. CANTIK sangat Subhanallah.



 

In the jungle the mighty jungle the lion sleeps toniteeeeeee 

awimbawek awimbawek



Dan bermacam2 binatang lagik la.... 

Eh mesti la binatang dah pegi zoo kan.. takkan la ada henbeg plak kan.. kah kah...


That was the activity for Monday.


Disebabkan Sofeya batuk teruk haritu, maka on Tuesday tu we decided just to stay at home.

Initial planning was to go to Puffing Billy. Sebab nak pegi train ni pun bukan suka2, kena tengok cuaca jugak. Kalau panas sangat pun tak best. Tapi dah sakit kan, nak buat acaner. 



Alololo kesian budak comel sakit.

Kat sini sebab sejuk, rupanya normal kalau  mandi sekali je sehari. Pagi lepas bangun kekdg tak mandi pun. Gosok gigi basuh muka. Tapi aku mcm tak besh jek rasa. Gigih jugak mandi. Bebudak tak pe la kot.




Sudahnyer seharian tu aku jadi couch potato menemankan si kecik ni tido.


Kat sini, satu benda aku noticed, walaupun aku tak makan herbalife, walaupun aku mentekedarah mcm gajah, tapi berat aku maintain. 

Nak kata eksesais pun tidak.

Cuma buat pilates ONCE.
And jogged for 10 mins ONCE.

Teori aku, sebab kat sana sejuk, so metabolisme meningkat.


Balik sini... hmmphhh...



The next day (Rabu)  we have a planned visit to Kak Aiza's place. Kak Aiza ni kawan baik kak ani (kakak aku) yang skang mmg dah menetap kat Melbourne.

Aku mcm excite la bila kak aiza ajak dinner sbb kak aiza ni masak sedappppp hazabedahhhhh.


Ye aku mmg dasarrrr tak malu bila pegi rumah org.

Tapi tak pe sbb kak ani and kak aiza good fren mcm adik beradik (masa diorang study kat US).

So sebab aku pun adik beradik kak ani, maka secara otomatik aku pun ter-adik-beradik kak aiza..

Kah kah..


Punya la nak justify tak malu nak makan kat rumah org kan...

Tak de pulak aku ambik gambar.

Segan.


Tuiiii.. ambik gambar kau segan.. makan kau tak segan kan konot????



Anywayyyyy..

Pagi sebelum kerumah kak aiza tu, we all just jalan2 kat Westfield Mall jek. (where else?)

Tapi siyes mall ni best. Besar gedabak. Segala jenis kedai ada kat situ. Dari yang simple and biasa mcm Cotton On, sampai la ke middle range mcm Nine West, sampai la ke high end brands..


Jalan2.. jumpa la mamat nieh!



Oh my Louis!!!

Kenal tak kenal tak????


Tak kenal tak pe.. aku pun kenal sebab Balqis tergila2 kan One Direction.

Kat sini.. tetiba byk la plak brg2 1D. Dari real size poster cenggitu, keychain, bedsheet, bracelet etc.

Mengenangkan birthday Balqis baru lepas and kitorang pun x de beli apa2 lagi, maka dia pun dibenarkan membeli satu brg 1D yang dia suka.





Sedang memilih barang dgn daddy.




She bought bracelet Zayn Malik yo!





Jalan2 lagi... then sampai area lingerie.

Terkejut aku.. tengokkan size bra diorang yang sungguh besar gedabak.


Rasa mcm boleh muat muka aku.

Meh kita test tgk sama besar dgn muka aku ke idak..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Confirm!!!! Muat muka iols!! kah kah kahhhhhhh



Udah.. aku nak vacuum rumah.


Eh jap.. rasa mcm dari part 2 aku nak vacuum rumah kan.. miahahhaa...


Nampak nau tak bervaccum rumah aku. :P






2 comments:

Haris Zuhaina said...

As Salam dear.
Syoq nya dapat cuti.. nak2 plak ada port yg kenai..
Awak, watermarks kat gambaq buatkan kami tak puaih tgk lah.. dok tegah2-cam halang gambaq.. :(

Konot said...

Salam.. heheh.. mmg syok sbb kitew mmg x keje so cuti mmg x de masalah :).

Ok nanti kite buat watermark elok2 sket yeee..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...