11 April 2013

Melbourne 2013 Part 2

Hokey hokeyyyy mari kita apdate..

Part 1 kat sini

Day 2 tu Ahad. Kak yah and hubby cuti, so they bawak us jalan2 to Williamstown.

Its like a small town nearby the beach.

Ada park nak picnic.

Ada tempat main budak2.

Ada mcm kapal besau diorang buat mcm muzium.

Sila lah tengok gambar sampai muntah..

Gambar in no particular order sbb ada yg ambik dgn camera, ada yg ambik dgn henfon..









sangat luas kawasan.. seronok bebudak berlari



aku suka gambar ni sbb nampak mcm aksi marilyn monroe.. tinggal x pakai skirt jek.. :)




sofeya and aidan. aidan ni baru nak masuk 3 tahun, dah nak sama tinggi dgn sofeya yang nak masuk 5 tahun.. iskkkk.. well, aiden ikut bapak dia yang tinggi. (kakak aku pun normal height). while sofeya, errr.. ikut aku yang petite (i refuse to use other adjectives, petite sounds cute.. hahah)




boleh makan dengan tenang and biar jek bebudak lari and main. kat kl kalau, tak tenang selagi anak tak de depan mata.




sesi makan eskrem berjemaah. dap nyer.. dap nyerr.. mr p sorang masih disiplin x nak makan.. tak nak sudahhh.. nama kau bedahh.... eh... ampun bang!



sofeya and aidan lagi. comel sangat diorang ni kalau berdua. 





kalau gambar cantik mcm ni mmg mr p ambik :p







tuan tanah tgh paksa sofeya senyum... 



 

run forest run!!!!

ni kitorang tgh berlari pegi ambik makanan dari kereta. abg ipar aku beli fish and chips..




semua sibuk mentekedarah sampai tak nampak camera kannn... aidan mana pegi pun tak tau.. hahhaha






kak yah and i.

aisha (anak kak yah) said, 'you guys actually look the same, only different shades..' cisss... nak kata aku hitam lettewww... miahahhaha



peace!

budak ni opposite dgn sofeya. makan mmg x de masalah. suap je apa pun dia mmg nak je. 




ish ish abg ipar aku ni... sib bik tak jahanam slide tu oiiiiii




bila dapat pasir mmg lupa daratan sket diorang ni. aku tak bajet la nak basah kuyup sbb cuaca pun sejuk kan. tapi ada diorang kisah? tak deeeee...





ni la muzium tu.. kat dalam x leh ambik gambar.




cuteness!


 

us. :)



Tu jek activity on second day. 

We had dinner ayam padprik mlm tu. Masak kat rumah je

In fact most of the nights mmg dinner kat rumah.


Ok ler nanti kita sambung part 3 pulak eh... iols nak vacuum and mop rumah skang :)


 




4 comments:

Unaizah said...

Untungla ada kakak di Melben. Blh gi ziarah selalu. Sah-sah tak yah check in hotel which indirectly means more money for shopping and sightseeing :-)

Konot said...

yup.. rezeki :)

that explains why dah berkali2 asyik la vacation melben.. hehe.. accomodation pree!! :)

mantoi said...

Apasal aku nampak si Am nih makin kurus ekkk ?? Tuan tanah cam sama jer ....Wakakakakaka :P

Konot said...

Oooo kau cakap aku gemuk ehhh.. heheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...