19 December 2011

Melbourne Part 4 : Phillip Island lagikkk

Part 1 kat sini


Part 2 kat sini


Part 3 kat sini


Eh mcm kan org baca kan kau susah payah taruk link segala... :p


Ok the next day tu, bangun pagi and we all kemas sket brg pasal lunch karang nak check out dah.


Tapi sblm check out kitorang pegi jalan dulu. (Kali ni family aku je pegi sbb tak yah nyer family tak ikut)


Kitorang pegi A' MAZE ' N THINGS


Buleh tahan la best dia. Ada mcm2 kau buleh explore dlm ni. 


 bleh buat magik trick tehehheh


 kau bulih diri gini?? bulih?? bulih??? 
power tak power aku buat aksi cam michael jackson moon walk tuhh..



ada mirror maze. 

I thought mirror maze is the only maze yg ader kat situ. Lepas keluar tu mcm.. 'hek elehh.. giler tak challenging'


Rupa2 nya ada lagi satu maze yg giler babeng punya la challenging. Total of 2km++ kot. 


Mmg style yg dinding tinggi2 and berpusing2 giler...


We went halfway. Pusing sana sini. Gohed gostan.

Last2..


"Jom la kita exit kat kedai tu.. i dah pening kepala" heheh.. aku ler yg ngajak exit tuh..


Yer yer aku mmg tak suka challenge... tenkiu very much.. 


Koser la aku nak pusing2 dlm tu berjam2. Dah la dgn mendukung Sofeya lagik. Baik aku kuar minum  hot cekelat kat cafe luar lagik best!



Setel dah pusing sini, kitorang pun kemas2 brg, check out and balik rumah kak yah. Otw tu tapau mekdi for lunch.. (kot? ntah aku pun lupa dah makan apa)


Sampai rumah kak yah, masing2 pulun basuh baju.. 


Patutnyer esok tu kitorang plan nak pegi terus Great Ocean Road.


Tapi memandangkan kitorang baru sgt sampai.. baju2 pun blom kering, penat travel pun tak habis, maka GOR trip di postpone to Rabu, so that ada 1 hari (Selasa) utk rest and buat preparation yang patut.


The next day tu (Tuesday) we just ronda2 around there (rumah kak yah). Went to the mall, beli groceries, etc.


Meanwhile mr p dah siap2 booking hotel and kereta utk kitorang punya GOR trip.


Aku pulak sebagai isteri dan ibu mithali, harusla take over tugas2 menyiapkan  makan and pakai..


Side story..


Memula masa pegi Phillip Island, aku tgk kak yah ni bukan main lagik bawak makanan sampai 3-4 bakul kauuu...siap minyak masak bagai2 dia bawak.

Aku dlm hati..perghhh pompuan ni kemain lagi mcm nak bawak satu rumah pegi jalan!

Tapi bila pk balik... deyyy ni Australia, bukan KL.. KL mmg ler kau tak payah bawak makanan segala. Lapar, anytime kuar carik makan kat kedai.

Kat sini.. tak halal tu satu hal. Takkan nak ngadap fish and chip manjang kan? Dah tu pulak kedai masing2 kol 5 dah tutup.

Mau kebulur aku 3 hari kat Phillip Island tu kan.. :)


Sudahnyer.. masa pegi GOC tu mmg 2 bakul penuh aku isi makanan!

Tak de pulak gambar aku snap, tapi basically aku bawak benda2 mcm

-Telur
-Maggi (maggi kat sana kebanyakan tak halal, cuma Maggi SEDAP je yg halal)
-Cheese
-Juice
-Roti
-Tuna
-Susu kotak for the kids

U think that is too much for a 2D1N trip?


Kosong okeh bakul aku lepas balik tuh! hahahhaha.. 


Ok la nanti aku sambung the GOC trip on the next post ye?


Babaiii..



3 comments:

balqis said...

ingat tak masa kitaorang ingat daddy kat depan mata kita pastu kita sesat kat mirror maze tu

Konot said...

yer balqis.. ingat.. heheh.. nasib baik kita tak jalan terus kat cermin tu kan.. kalau tidak sure kita langgar cermin tu kan? heheh..

i lap you!

balqis said...

me too

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...