13 December 2011

Melbourne Part 1 : The journey


Aku rasa vacation kali ni mmg akan apdate melampau detail. Sebab aku nak keep all the memories supaya aku and anak2 bulih baca balik bila2. Kalau agak2 malas nak baca sila bukak belog lain tenkiu very mucn.



So flight pegi Melbourne on 2 Dec 2011, Friday kol 10.30 malam.

Since aku ni payah nak ambik cuti so we decided aku kerja ke Friday tu, mr p akan ambik aku kat ofis kol 6, pegi umah MIL kat subang, lepas maghrib gerak ke LCCT.

Oh well that was the plan…until…



Kol 6 aku menggelupur kuar ofis, call mr p, tanya “u kat mana ni?”

And he said “sighhh.. tak tahu la.. kat atas highway sprint ni dah ½ jam tak gerak2..  belum lepas tol nak masuk federal lagik”

Ok… aku ada sikit cuak.


Tapi sbb mmg tak bulih nak buat apa.. aku doa je la agar traffic bergerak.

Every 10 minute kot mr p update.. and dipendekkan cerita.. kol 7 baru dia sampai ofis aku.


PUKUL 7 PM okeh!!!


Meanwhile tu mmg dah buat alternative plan.

Tak jadi pegi subang, we went straight to LCCT and MIL will meet us there, bawak balik kereta kitorang.


Sampai ke LCCT kol 8.30 pm. Sedang elok la.. sbb kitorang pun dah web check in.

Aku ni, dgn tak mandi nyer (from ofis kannn) terus sampai LCCT and salin baju jer. Belengas satu badan mmg tak payah citer.. tapi nak buat mcm mana kan.. dah lambat.


We had dinner japs.. then masuk imigresen.


Flight ke sana was ok. I think generally flight mlm mmg best, sbb smorang akan tido. Unlike flight siang (masa aku balik sini, ni cerita lain) mmg hazab…




beli kiddies meal dlm flight dpt puzzle. ni je la activity si  kecik sepanjang flight...



budak ni mmg awal2 dah chop nak duduk dekat tingkap.. pas tu tido melunjur kaki ambik semua seat.. sedappp kau tido yeee...




bila tgk diorang duduk mcm selesa jer.. apesal aku duduk cam sempit? kusi aku kecik ke aku yg besau? ha? ha???


Sampai kat Melbourne Airport dlm kol 9.20 am time Aussie. Abg ipar aku dah setia menanti, kitorang pun terus gerak ke rumah kakak aku.

Sampai kat rumah, diorang (kakak aku and anak2 dia) dah siap2 tunggu, brg semua dah packed, tinggal nak masuk dlm kereta.

Aku sempat berus gigi kejap, then masuk balik kereta sebab agenda hari itu adelah ke......


PHILIP ISLAND!!!!!


We all singgah brunch kat McD kejap.. makan fillet o fish.

Oh well kalau dah perut melayu tu kan.. tak sah kalau tak de cili sos. Aku siap tanya kat kaunter if they have one, malangnyer ilek.. huhuh

Sedih siot makan burger tak de cili sos...




kakak aku (kak yah) and anaknyer aidan yang super comelsssss





budak ni skang dah ok duduk baby car seat. unlike last year!




your truly yang tak mandi... kes kes kes...

Journey to Philip Island lebih kurang sejam setengah. Scenery sepanjang journey sangat cantik! Tapi camera ai murahan.. so tak dapek nak buat effect mcm DSLR gitew...


Lagipun half of the journey aku tido...:p


Then kitorang sampai ke rumah yg we rented. (mcm konsep homestay la ni).


Masya Allah rumahnyer cantik nak mampsssss...sneak preview skets...




view from belakang rumah...



Nanti bersambung part 2 ye.. 


Babai..

8 comments:

DeLancrettLurpak said...

rumah dkt Aussie mmg cantek2.. geram je tgk.. sile letak gambau banyak ye

Konot said...

memang cantik.. rasa tak payah kuar rumah pun tak per.. hahahha..

baik cik.. saya tgh gigih post gambau byk niehh

Norhani Abdul Rahman said...

macam rumah kakyah, just without the patio..cantik!!

Konot said...

memang.. layout dia pun almost sama.. cantik sgt aku rasa mcm dok rumah saja pun tak pa hahah..

tunggu part 2 aku post gambaq lagi byk..

ShilaShower said...

Salam :)

Boleh tak nak tau details rumah ni kalau kita nak sewa jugak? ni email saya ye :) thanks

shilashower@gmail.com

Norliana Abdul Rahman said...

I dah email u k..

Norliana Abdul Rahman said...

I dah email u k..

Norliana Abdul Rahman said...

I dah email u k..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...