13 February 2013

Kisah corelle

I never knew about pinggan mangkuk ni.

Really.

Like who cares? Makan dlm pinggan plastik pun aku x kisah actually.

But since aku pindah melawati lepas kawin dgn mr p, kak ani ada bagi sket2 corelle ni sket2.

Dia ada banyakkkkk.. sbb semua turun temurun dari mak aku.. hehe..

Then aku start guna, and I like it bukan sbb mahal ke hapa, but its so ringan and senang nak handle.

I still dono why it is so expensive btw. Kak ani said kat sini rege can cecah up to rm60 per piece.

*pitam*

Then after kak ani pegi canada, dgn dia punya collection pun dia bagi kat aku.

Wehuuuu suker la iols kan..

Masalahnya bila dah pindah rumah kecik ni, tak tau nak simpan mana.

Masa mula2 pindah aku dah bawak half dtg sini.

Semlm kemas2 melawati, I brought them all.

Mr p kata

"Nak byk2 buat apa? Ada tempat nak simpan ke?"

"Ada... simpan dlm kabinet atas"

"Kalau dlm kabinet atas x pakai nak wat pe. Bagi je la org"

"Ahhhhh x dapat!!!.. mahal tahu pinggan ni.."

"Bagi la your mother simpankan dulu"

"Tak nakkkkk.. kang dia bagi org lain"

"Hish.. sukati lah"

Ye.. mmg hati saya suka.. hihi..

*tido peluk pinggan*

P/s dear kak ani, please jgn tuntut pinggan hang balik.. tenkiu.

2 comments:

Unaizah said...

Mahalkan corelle kat sini. Nasib baik i dah angkut bawak balik 2 set time study dulu. Kat US org tak pandang pun hihihi.

Konot said...

i ni pun nasib ada turun temurun, nak beli sendiri, ishhh jgn harap ler mahal sampai mcm tu!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...