09 January 2013

A month in Shah Alam

Actually banyak benda nak cerita. This is what happens bila dah jarang blog. But right now I just wanna share our experience after a month living in Shah Alam.

Well Shah Alam sebenarnya bukan la tempat yg asing sgt bagi aku. I actually studied here (PPP/UITM) kat seksyen 18 tuh. For 4 years!

But that was, urmmm....18 years ago?

But I remembered dulu, I thought to myself, one day, aku nak tinggal Shah Alam. Because this place was so peaceful.

Of course, masa tu aku belum kenal Pavilion, KLCC, belum kenal kesibukan KL... miahahha...

I guess I am okay kot here. Biasalah tempat baru, sedikit sebanyak mesti nak compare dgn tempat lama. Melawati tu dah kira tanah tumpahnya darahku dah. Lived there since 1986! Lagi nak compare kan?

Few days back, aku jenuh mencari farmasi, cam Guardian ke, Watson etc. Cari kat Carrefour Sec 23 ni tak de, Tesco kat Sec 16 pun tak de. Section 20 aku tinggal ni lagi la tak de. Hampeh. Nearest is Watson Section 18, tu pun brg aku cari takde!

Masa tu ada rasa menggebu sikit la nak balik Melawati! hahah!

Then ronda2 with Mr p, kat section 19 ada rupanya! Tula konot, jangan ngumpat Shah Alam tahu!


Then nak cari post office. Dulu kat Melawati mmg dekat ya amat la. Poslaju pun ada kaunter sendiri tak payah ambik nombor.

Sini?

Nearest kat Tesco Sec. 16. Tu pun kena ambik nombor. Orang ramai hazabullah!! Kebanyakan org yg dtg sbb update buku ASB, and BAYAR BIL!

Halo... sila bayar online boleh tak?

Semalam aku pos ephyra, sejam setengah tahu tunggu tak pejabat pos! Iskkk..


Others, mcm beli groceries. Now, I buy groceries every 1-2 days. Peti ais kecik, so tak leh stok byk2. (Citer pasal rumah and peti ais kecik kena entry lain)

Nearest is Carrefour sec. 23. Again, sometimes brg yg aku nak tak de. So, sabar je la konot.


Mcm byk komplen kan? hihi..


No la.. Actually tgh adjustment period kot.

Yesterday, first time aku drive sendiri ke Sunway Pyramid.

Yes.. I am hopeless like that. Jalan nak ke Pyramid pun tak tau. Tu pun sbb terpaksa pegi ada keje sikit, maka mr p la yg guide aku thru phone.


Ni, dah tau jalan ke Pyramid, Empire... hmphhh... tak lekat kat rumah la aku jawabnyer!


Others, okay la kot. Area sini byk je klinik, dentist, kedai makan.

KFC ada
Pizza ada
McDonalds ada
Subway ada
Nasi lemak Pak Ayob ada (sedappppp)
Mamak ada


And oh ye.. if you live nearby, I highly recommend you to go to Klinik Ng and Lee kat section 19, look for Dr Asvinder.


We love him!


So far bebudak sakit demam, mmg bawak ke dia je. Unlike typical GP, dia ni mmg akan borak lama dgn kau. Check betul2, not just simply check and kasik ubat.


Now, I still got a lot to learn. Especially jalan2 kat sini. Yg aku tau skang pegi balik rumah mak mertua aku je kat USJ tuh. Rumah adik ipar aku kat sec 27 pun belum pass lagik. Kah kah.

Suruh balik Melawati aku pass ler...


Sobsss... rindu Melawati!





But I am enjoying my life now. Keje depan TV, sapa tak enjoy beb? Tehehhe...


Ok lah ye..  nak lipat kain uols... bye!

5 comments:

blu4sky said...

Hi CPK,
eii u budak ppp gak ye.. program apa?? A-Level..ADP...TESL..eii you buat IT..of course bukan TESL..hehehe..

Konot said...

Adp3! U program apa?

blu4sky said...

A-level 12

Unaizah said...

Makin lama duk Shah Alam nanti, makin serasi & makin enjoy la. Slowly, you'll find your favorite spots.

ps: What a small world, i (or should i say akak) ADP 1 hahahahahaha.

Konot said...

La haiiii.. sorang a level 12, sorang adp1, keciknya dunia! Haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...