15 October 2012

Sorry kids...

Pagi ni aku jadi tarzan jap.

Tensi okeh.

Baru nak feeling2 jadi housewife masa cuti ni, dah mengamuk sakan mcm kena rasuk tadi.

As usual, rumah bersepah.

Bangun pagi nak kemas katil, toys sana sini terselit. Sabar.. aku sabar..

Si kecik dah bangun, main2 jap, then later dia tanya mana toys dia. I said pegi la cari atas sofa, mama taruk semua kat situ.

Dia kata tak de.

Mana aku nak tau. Aku ambik apa yg bersepah, put n one place. Kalau ada, adalah. Kalau tak de then dono lah must be terselit ke tersepit celah mana.

Start la aku bebel. Itu la, suruh kemas after main, tak nak. Kat mana tido, kat situ lah mainan. Skang dah hilang, suruh aku jugak cari.

Mcm kan aku tak de keje lain nak kemas and cari toys je pagi petang. Sabar, aku sabar lagi.

Bila tak nak cari, mula sofeya membebel.. cakap aku tak sayang dia. Aku diam malas nak sambung bebel. Dengan harapan, diam lah kau nak oi.. sebelum mama kena rasuk roh tarzan ni kang...

Dah setengah jam.. dia tak habis2 ngungkit aku tak sayang dia... 

Tu je yg dia tau. Yg aku hari2 nasihat, suruh kemas, langsung tak nak buat.

Haper lagikkkkkkk...


Dari sabar, tak nak marah, terus aku ngamuk. Rasanya satu lorong boleh dengar aku menjerit. 

Geram. Tensen. Frust. Sakit hati.


Sofeya dah nangis2. Balqis yg tgh makan pun aku rasa boleh tercekik dengar aku menjerit. 

Aku naik atas and tutup pintu, nak bagi reda kemarahan. Tengok2 dlm bilik air baju balqis bersepah, sampah tak bawak turun (which aku dah pesan lepas mandi bawak turun baju nak basuh and sampah).

Dari nak reda, panas balik. Turun bawah and sambung marah. Marah sangat sampai aku nangis.  

Frust sangat lah. 


By then the girls dah start nak kemas2. Baru nak kemas kan? Nak kena tempik jugak baru nak kemas.


Few moments later berbaik dah kitorang. I made sure they understood why I was angry. Yeah I know agak terlebih marah bila dah jadi tarzan ni. But kenot help it sometimes.


Sigh.

10 comments:

Unknown said...

agaknya dulu bibik dia sayang kut.. semua suruh bibik carik mainan bibik ikut aje.. heheh dgn mak x dapek ler gi tu nakkk oiii skang x faham lagi tunggu dia jd ibu pula baru dia akan memahami..

Nomee said...

Aku baca entry kau pasal beli beberang dapur tu teringatlak nak suggest: beli ceramic knife. best.

Konot said...

bila agaknya dia nak paham tu.. haih sabo je la

Konot said...

ceramic knife eh? ok nanti aku carik! tenkiu!

Unaizah said...

Samalah kita. Bertukar menjadi tarzan, superwoman, cinderella etc memang dah termasuk dlm job scope sorang surirumah :-)

Konot said...

hahahahh ok that is funny! adeh... i wish boleh jadi cinderella yg lawa kedebabom.. kah kah..

thank you.. you made me feel better.. actualy rasa bersalah yang amat since semlm. to avoid pukul bebudak tu yg lontaran suara terlebih tu.. huhuh

Linda said...

haihhh... konot..it's one of those days lahh..

biasa la tu..aku anak sorang je, kalo dah kena rasuk roh tarzan (pinjam ayat ko)...boleh tahan tercirit si Nuwen kemaskan bilik dia..

Konot said...

tu la linda.. rasa bersalah pulak aku ni... isk!

Ann said...

Anak I sorg jer.. tp blh thn jgk sampai I kene darah tinggi dah ; (

Konot said...

Ha yeke? Sabar la ye..tak de.menda lain dah boleh nasihat utk kita2 ni kecuali bersabar je la.. huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...