29 October 2012

Farewell, friends… part 1

Dalam byk2 tempat aku kerja, ada a few places yang mmg dekat sgt kat hati aku.


Firstly, of course Maybank tahun 2000-2005. Byk yg berlaku dlm 5 tahun tu. Aku kawin, beranak kan balqis, and my divorce.

Kawan2 ramai. Payah nak sebut satu2 kang ada yg tertinggal. And semua rapat. Masih ada a few yang still keep in touch sekali sekala sampai sekarang. Thanks to social networking.

Tak byk pulak gambar masa ni. Belum pandai ber digital camera. Plus mana ada duit masa tu.

With all the things happening in my life masa tu, you can tell mana kawan masa gembira and mana kawan masa nangis.

Im so glad I found my true friends here.

Sayang korang banyak2!! You know who you are!



Secondly, kat Al Rajhi la opcos. Even tho 2 tahun jek, tapi mmg akan ku kenang sampai mati!!

Hah yang ni melambak gambar.. tengok la sampai muntah..

I dono how to describe la how best nyer kawan2 kat sini. Pegi keje rasa mcm tak pegi keje. Pagi petang tak habis borak and gelak, urrmm.. and shopping!

Mr p pernah cakap, aku paling happy masa keje kat Al Rajhi!

So so so much events happened masa kat sini. Banyak sangat kenangan dari mula sampai akhir.


Did u know we organized a WEDDING RECEPTION?

It was actually for one of our vendors masa tu. Dia ni Italian, married a Kelantanese. So sbb rapat sgt, and considering dia ni tak de family kat sini, so kitorang ni mcm his family lah.. We invited like the whole company! J



masak semua sendiri! *ok aku cuma tolong potong bawang*




anak-anak kitorang pakat jadi flower girl. can you spot which one is balqis?



the pengantin!


Every hari raya, there will definitely ada jamuan makan2. In fact, aku join Oct 2008. First day aku join tu ada jamuan raya. Awal2 lagi opismate dah call,

“Liana kau bawak ayam goreng rempah”

Haa.. belum join lagi dah kena kerah bawak ayam rempah.. kau hado?

Sebab aku ada maid, aku “ok” kan je la.. kalau tak de maid, aku beli KFC je la kat korang kan? Heheh


Year 2009 punya jamuan raya pun meriah. Gambar dlm fesbuk, masa ni blum pandai nak simpan2 gambar lagik.


Year 2010 was the last jamuan raya kat sini. Masa ni semangat nak blah tu mmg menggebu, so I kindda have the feeling that this was gonna be the last jamuan raya.

If you remember the post here aku pegi USS masa ni. Mr p actually suruh aku cuti Monday tu, tapi considering ada jamuan raya, aku nak jugak pegi opis!

Nak tak nak, subuh2 tu gerak jugak kitorang from JB, dapat jugak aku join!








*ish belengas sangat muka aku time ni kan? kah kah kah* 


Every year also, we will have a team building

In 2009, pegi Avilion Port Dickson



nasibbb aku tutup muka pakai tudung.. cover ailio basi.. hik hik



yesss.. mr p and bebudak ikut skali.. mana boleh pisah beb!


main game



dinner



us, before jungle trekking

2 hari 1 malam je pun masa ni, tapi aku rasa this was the best team building ever!


In 2010, pegi Impiana Cherating


group transformers. jgn tertipu, aku tak lukis.. aku tambah kaler putih jek... kalau aku lukis, buan jadi gambar transformers, jadi gambar lori sampah pun belum tentu!



cas comel.. hak tui... tapi impressed jugak la tgk muka aku kecik sikit time ni.. compared to skang.. tskkk



diorang marah, sbb tgk elok2 diornag posing macho2, aku lompat masuk.. kah kah kah.. sangat suka gambar ni!!

walaupun diorang nampak mcm kaki pukul.. tapi diorang ni semua baik tau!

*jgn marah korang* peace!!



aku masa ni dah 'in' dgn color blocking. baju biru, tudung merah. kau hado?
*padahal x bawak tudung.. pfttt*


Kali ni 3 hari 2 malam.. puas hari bercuti sakan!



Kat sini, coffe bean is our favourite spot!

Asal lepas lunch, “Coffe bean jom?”

“jommmmmmm”

Sampai org kopibin tu dah kenal kitorang.. even now dah ramai yg resign, bila pegi sana balik mesti diorang cakap

“eh lama x nampak?”

Nape? Kurang revenue ke kitorang dah tak de? Miahahhaha




My last day there was in Nov 2010.

Nangis sakan. Sebab aku tatau la bila lagi boleh jumpa kawan2 mcm ni.



Tapi Alhamdulillah.. masuk MEPS pas tu… jumpa kawan2 yang best!!

Yg tu kena tunggu part 2 J

2 comments:

mantoi said...

Ha ha ha ... ko tak nak citer pasal org ngamuk kena tembak ker ? Wakakakak :P

Konot said...

Oh tidak...hahhaha kang kena marah!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...