18 September 2012

Help

Kulit tangan aku kering and menggelupas.




Tahap teruk sgt sampai sakit. Nak pegang pen pun sakit. I think its due to allergy. Sabun cuci pinggan I suppose.

Sigh.

So semlm aku dah beli glove. Sangat tak feel cuci pinggan pakai glove.

Memang ini common problem, or aku yg mengada?

*nangis*


Kaki aku start pecah2.

*tak sanggup nak ambik gambar, huduh sgt*

Teruk nau. Ibarat boleh la buat iklan utk cream kulit tapak kaki tuh. 

Sigh


Camne nak jadi housewife yang gojes camni?


Then mengemas.


Its endless.. isn't it?


Aku kemas, budak sepah.

Aku kemas, budak sepah.

Aku kemas, budak sepah.


Last2 aku tanak kemas dah.

Lantak kau, nak sepah, sepah lah.


I said “mama tak nak kemas dah.. esok2 nak pindah mama angkut semua masuk plastic sampah buang jek”

Baru la menggogoi2 nangis “mama tolong la kemas!!!!”


Aih mama jugak kan????

Sebab muka comel, tak pe la dimaapkan.. hahha







Last2 aku tutup je langsir kat bilik mainan dia.. setel.  Idak sakit mata tengok sepah.


Sepah bukan calang2. Tahap tak de tempat nak jalan. SERIYES TAK TIPU.

I said “apa ni.. sampai tak de tempat nak jalan!”

Dia boleh jawab



“ADIK BOLEH JE JALAN”


*sambil kaki dia kuis2 tolak mainan*


Sigh.

U tell me, nak gelak ke, nak marah ke? Adehh... *urut dada*


Sukati. Malas nak stress.

I told her “tanak kemas tak pe.. TAPI jangan sibuk suruh mama cari mana toys itu ini. Nak toys, cari sendiri!”


Dia jawab lagi


“Tak pe la! Adik ambik toys sendiri nanti”


Ohkayyyyyy we shall see!



5 minit pas tu

“ma mana toy ballerina adik??”

“pegi cari sendiri!”

“alaaaaaaaaaaaa ma tolong la cari!!!”


*transform jadi incredible hulk*



Nasibbbb ada sorang budak rajin.



Aku tak suruh, tau2 dia tgh susun pinggan mangkuk.

*sejuk hati*


Oh well…

Mesti korang tgh gelak berdekah2 mcm syaitonnnnn cakap padan muka aku kan? Miaahhaha..

Mesti korang cakap “baru ko tau konot!!!”

Ye la aku baru tau!

Hmphhh!!


Tak pe tak pe... sebulan lebih je lagi konot!

2 comments:

Unaizah said...

Kids! Namapun budak-budak memang sepah tu one of their activities. I selalu sejukkan hati, better diorang sepah mainan dari main perhiasan rumah hubby. Nanti ngamuk orang tua tu laaaagi susah! I selalu buat trade. Korang sepahlah tp time diorang minta something (cth susu or food etc), i cakap kemas dulu baru mama bagi.

Konot said...

I tried, tapi x jalan dgn budak sofeya ni! Maybe i shud've be more keras sket.. heheh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...