03 August 2012

Mati itu pasti

Pagi ni, dpt berita colleague meninggal dalam tidur. Pagi2 isteri arwah kejutkan sahur, dah tak ada.

Innalillah.

I wasn’t very close to him pun. In fact pernah meting cuma sekali. Then few times berbalas email. Few times terjumpa kat surau, we just exchanged smile.

But there’s something about him yang menyejukkan hati.

Very soft spoken. In fact masa aku nak meet up with him, aku tanya my friend, “eh Salim ni ok ke?” And my fren’s answer was “ok, baik sangat!!”

So you know that, he is genuinely nice to people.

Masa aku meeting dgn dia, I overheard conversation dia with his wife (I’m assuming). Something like “ok abg balik awal hari ni.. nanti bawak pegi klinik”

So sweet.

Ntah aku rasa tu normal conversation for any husband-wife kot. But dia ni sungguh soft spokennya, aku rasa kalau org nak marah dia pun boleh tak jadi.

Sigh.

Very young. Only 40. But I thought initially he was younger that I am.

Tak tahu la pulak detail kenapa, sakit apa.

Sigh.

A friend of mine said just now

"Benda dah confirm, tak tahu bila je"


Mati itu pasti kan?

Kita ni kdg2 lupa.


Mari sedekahkan al fatihah pada arwah Abdullah Salim b Amat. Moga Allah menempatkan rohnya dikalangan oang yang beriman.

To the family, you may not know me at all, but my prayers for you, semoga tabah menghadapi dugaan. Moga Allah kurniakan kekuatan and ketabahan.

2 comments:

Kudean San said...

Betul dia mmg sgttttt baiiikk. Thanks a lot for ur posting. Saya kawan rapat dia masa kat kampus, same course...jiran sebelah bilik dr matriks lg. Last jumpa dia masa dia outstation kat kota kinabalu ni seblm ramadan.. Betul2 tak sangka. Thank you Allah sbb beri kesempatan mengenalinya selama lebih 20tahun. Al fatihah utk Pet. Semoga rohnya d tmptkan bersama para solehin.. Amin.

Konot said...

al fatihah..

really? memang arwah sangat baik eh..

insya allah kita sama2 doakan moga rohnya dicucuri rahmat..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...