06 August 2012

Ephyra review

Ok kali ni nak share produk baru yang aku guna.




Ephyra Collagen.

Baca review kat blog belambak yang dah try. Semua hasil mengagumkan. Almost semua kata the first thing kita akan notice is our energy level akan increase.


I started taking this time puasa haritu. So here’s my review.

Aku ni, ada penyakit, kalau tak makan, angin kus kus masuk badan, maka pening kepala. Penat tu jangan citer la kan. Mcm budak2 je gayanya bila puasa tu. Ada sekali dulu, time aku masih kat kolej, org sibuk masak kat dapur, aku terbaring kat lantai dapur.

Bila minum ephyra ni, Alhamdulillah aku puasa tak mcm dulu.

Pening sbb masuk angin tak makan tu mmg tak ada langsung.

Rasa lapar tu opcos la ader. Tapi penat tu kurang. Aku pegi balik keje kan naik tren.

Drive ke tren station, JALAN from kereta ke tren. (2-3 mins)

Sampai stesen jamek, JALAN pegi opis (10 – 15 mins, mendaki bukit)

Balik ofis, JALAN pegi stesen jamek (10 – 15 mins)

Sampai stesen putra, JALAN ke kereta (2 – 3 mins, mendaki bukit)

Phew.


Pas tu, balik rumah, mr p ajak eksesais lagi, brisk walking sementara tunggu waktu berbuka. Ada la dlm 20 mins jalan lagi.

So, with these activities, considering berpuasa, Alhamdulillah tak ada rasa penat terlampau.

Nak kata energetic sangat sampai boleh buat lompat bintang 100 kali tu tipu lah kan…

Plus, yang lagi nampak kesan, sebab tido aku sepanjang bulan puasa ni mmg tak cukup.

Aku ni kan sepsis kena tido 8 hours uninterrupted baru betul2 puas hati. Kalau less than 6 hours, mmg siapla esok nyer pening satu hari.

But considering puasa, tido tak cukup, (avg 4 hrs, INTERRUPTED), I can consider masih boleh maintain energy level.

But agak2 la.. ada sekali tu aku tido total dlm 2-3 hrs je kot.. haa yang tu mmg tak dapek nak tolong, mmg aku mabuk nak muntah semcm siang hari tu.


Well actually, to be honest, aku tak de rasa sgt significant increase in energy level. Maybe sebab bila aku ambik start puasa, so naturally, energy level time puasa memang la tak se energetic time tak puasa ye dak? Coz I was actually comparing my energy level before puasa (without collagen) and after puasa (with collagen)

Bijak kau ni konot.

So after 2 weeks ni aku dok cakap kat mr p “mcm tak de kesan je pun…”

Mr p yg kata kat aku “apa pulak..ok apa. At least Nampak u energetic. Idak kalau puasa selalu mandom jek. Nak bercakap pun tak larat, nak buat apa semua tak larat”

Oh eh?????

Sib baik pemerhati jugak laki aku ni.

So there.. laki aku sendiri dah notice the difference.

In terms of skin, hair, honestly mmg tak nampak lagi kesan. But mmg baru 2 weeks aku minum. Sabar dulu konot. Kulit kau kan degil spesis kena sagat?


Cara nak minum, I prefer bancuh je dgn air sejuk. Simple and sedap. Byk review aku baca yg suka campur dgn susu sejuk.

I tried.

KENOT GO.

Ni preference masing2 la kot. Aku mmg tak boleh nak telan kalau campur susu sejuk. So I stick to air sejuk je.

I take on empty stomach masa bangun sahur tu.



Skang ephyra ada buat promotion.


Normal price RM228 (per box of 30 sachets)

Until raya, promotion price is RM198 (save RM30).

I'm selling at RM190 (termasuk delivery)



Kalau berminat nak try, this is the time.

Email aku norliana@gmail.com


4 comments:

Madam Sooyaree said...

Kalau ada energy tapi ada perasaan malas, boleh hilang malas tak? Hehehe

Konot said...

itu macam kalau, kena ambik ubat penampar sekali bagi rajin.. keh keh keh...kidding k!

Skutik said...

saje singgah nk tgk ur review pasal the product.

So now dh bulan october? Ur skin ada perubahan x?

Thanks!

heartofahunter.blogspot.com

Konot said...

Alhamdulillah ada.. a ah ye lupa nak buat review pasal effect to the skin.. hahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...