20 June 2012

Tabita review – after 6 mths

Hari ni  cuti kejap from cerita abt benda2 syahdu. Walaupun dlm hati masa ada rasa sakit and sedih. Iye, ada kesinambungan citer lepas gaduh dgn maid aku tu. Lagi best drama!

Anyway, ni nak citer pasal tabita after 6 mths aku pakai.

Sebab aku tengok most of org yg baca blog ni sumer cari info pasal tabita.

Pas tu kakak aku kata aku resign je keje buat bisnes tabita, sebab kulit aku lawa. Kah kah kah. Jap gelak kat diri sendiri dulu. Aku citer kat mr p, gelak besau dia. Cisss… u hina kulit I iye??? Iye?????

Tapi tak pe la I maapkan yew.. sok sok u pegi Jakarta lagi tolong belikan tabita banyak2 sebab adinda nak bisnes okeh?

Ok kali ni aku cuma nak citer betapa JIMAT nyer kalau guna tabita.

Seriously.

Almost 6 mths ni..

1.       Day cream aku baru habis.. baru nak masuk botol ke dua
2.       Night cream aku pun dah nak habis esok lusa masuk la ke botol ke dua
3.       Toner aku dah masuk botol ke tiga. Ni cepat habis sbb aku tonyoh bebyk masa awal2 dulu. Tapi kalau ikut aturcara (3-6 titis) mmg boleh tahan lama
4.       Cleanser aku masuk botol kedua. Ni pun kekdg sbb aku terpicit byk. Idak tahan jer lama aku rasa.

Satu regular set dlm RM320 Katakan lah average dlm masa 6 bulan ni Cuma kena tambah cleanser (RM70) and toner (RM70) so total for 6 mths is RM460

Sila bahagi dgn 6. Less than RM80 sebulan kan?

Ok murah mahal ni subjective ikut org, tapi pada aku RM80 per mth utk skincare adalah sangatttttt murah.

Compared to zaman dulu aku membazir2 kat beauty counter SKII la, estee lauder la, haper mak nenek lah.. RM460 tu silap2 satu botol SKII pun tak lepas. Nak kira expenses untuk sebulan? *Pitam*

Jimat tak jimat???

So kalau aku nak jual tabita korang nak beli tak?

Beli la beli la beli laaaaaaaaaaaaaaaaa!!





 wat look look????


*updated*

Tabita order and ready stock - click here

15 comments:

Munie Mustafa said...

masa awai2 hang pakai tu sakit tak? Mengelupas dak kulit?

Konot said...

sakit munie!! baca review aku mas aaku pakai lepas 2 mths tu.. tak reti pulak aku nak link kat sini. but depends.. mcm aku mmg gelupas. kawan aku pakai tak de pulak gelupas sgt tapi nampak la beza berseri2 muka!

mau kaaaaa

Munie Mustafa said...

freckles semua hilang ka? bab mengelupas tu yg aku tak tahan tu ...tidakkk ..aku tak tahan sakit ooo..

Konot said...

insya allah hilang kot.. tapi mcm kulit aku ni kan dasar degil and tebal.. parut jerawat aku ada lagi la esp kalau jerawat batu tu..

ala sakit sikit nak cantik.. hik hik hik..

Anonymous said...

salam puan.

jika saya nak beli bagaimana cara nyer? dan puan jual set tabita reg berape?

Konot said...

Salam, alamak saya x jual..baru berniat nak jual tapi belum terlaksana..hahha..u boleh pegi blog peejburhan.blogspot.com. i beli dgn dia..happy tabita-ing! :)

Norhani Abdul Rahman said...

cuna, start selling, you'll make a good saleslady, u're using it yourself and it looks great on you. kalau aku dekat, aku beli jugak!! muka berseri!!

Konot said...

ye.. baik puan! nanti saya start jual. hang sila pomot kat kawan2 hang.. kat sini ye.. kat canada ke australia ke tak dapek.. jauh sgt!

Anonymous said...

sory..saya mencari info ttg tabita..most of info yg saya dapat tabita ada hydroqinon. Doktor di indon pon melarang guna tabita dibimbangi akan mengakibatkan kanser kulit kelak nanti..itu info yg saya dapat..wallahualam..sory jika tersilap..

Konot said...

salam anon.. thank you for the info.

actually mmg i sendiri rasa mcm ada hydroquinon ni.. bau pun sama mcm product BML yg i pernah pakai dulu..

azlia fahme said...

salam camne nak dptkan toner dgn facial wash shj?

Gadih Lambah Anti Koruptor said...

hati hati produk tabita skin care palsu

ciri ciri tabita palsu
1. tabita asli dibawah botol smooth lotion tertulis "LS" yang palsu "TBT"
2. Facial Soap yang palsu lebih encer, yang asli kental
3. Smooth lotion yang pasli lebih hitam dan berbau tajam
4. Night cream yang palsu berwarna Bright White, yang asli pearl white

Raja Nur Atikah said...

bg no fon sis, i nk order kat u.. plsss ..

Konot said...

Hi, can email me at norliana@gmail.com. I kasik phone no kat situ.

Raudhatul Mardhiah said...

Assalamu'alaikum..

Tabita dapat kelulusan KKM tak?
Kalau ada, berapa nombornya ye?