13 June 2012

Menjerit tak menyelesaikan masalah!

No, this is not another post on MLM or drama pergaduhan J

Is just about my 2 girls.

Diorang ni agenda harian adalah bergaduh. Kalau tak gaduh tu, mcm tak met KPI je kekdahnyer.

Balqis ni softhearted sikit. Byk mengalah. Dah nama pun anak sulung kan, have to lah.

Sofeya ni pulak very strong minded. Nak tu nak jugak. Kalau tak dapat, bukan takat menangis, melalak menjerit tu memang satu misi yang harus diteruskan sampai dapat jugak apa yang diingini.

Kekdg nak reason out dgn Sofeya tu mcm satu benda yg impossible. Dia takkan nak dengar apa kau nak cakap.

Aku : tak boleh la Sofeya…
Sofeya : Aaaaa!!!! Nak jugak!!
AKu : Kenottt nanti luka……
Sofeya : Arghhh!!!!!
Aku: Cuba dengar dulu…
Sofeya : Arghhhhhhhhhh!!
Aku : LISTEN!!!! Mama kata…
Sofeya : Arghhhhhhhh!!!!
Aku: Sukati kau lah! Hish!!!

Balqis akan cakap “Adik! Menjerit tu tak menyelesaikan masalah la!”

Wahh.. impressed nyer ai!

Dah besar kamu ye balqis.. boleh pk and cakap mcm tu..

And sometimes, bila balqis did something, can’t remember example lah. Tapi things that will make her sister screams.

Adik menjerit, aku pun melompat lah.. bising kan.. and I would go like

“Balqis jangan la kacau adik!”

Then balqis akan cakap

“alah gurau je.. adik ni jgn la menjerit, ma tu pun jangan la marah!

I would say

“mana ada mama marah.. cakap je”

She would say

“MAMA NI SIKIT2 NAK EMOSI”



EMOSI kauuuuuuu…

Anak kau hado?


where got i emosi???


11 comments:

Norhani Abdul Rahman said...

balqis memang matang, kadang2 nakai and manja sikit, tapi most of the time very mature. maklong loves u balqis, nanti mama datang sini tinggai balqis lama lama sikit dengan maklong takpa..piah maklong pikiaq dua kali..wakakakakkaa...

Konot said...

Caitt tak baik tau.. hahha esok piah dah pandai baca kena delete komen ni hahhaha

Norhani Abdul Rahman said...

wakakaka..pikiaq 2 kali..hat kali kedua tu, aku nak piah dengan aku la..hihihi..jangan dia jerit nak mama sudah..pengsan!!

balqis said...

hehehe

Konot said...

Kak ni, pengsan tu mungkin x tapi possibility nak jadi pekak tu ada.. hhahaha

Konot said...

Qis naj dok dgn maklong ke...

Norhani Abdul Rahman said...

balqis, winter ni kawan2 kaktin datang for 2 weeks, mai la dengan mama and adek bulan december tu. tiket tak mahai sangat kut rasanya cuna..hehehehe..hang mai cuna, pas tu hang tinggai balqish sebulan ngan aku pun takpa, hang mai ambik balik masa dia nak pi sekolah. mai dari cuti sekolah pun takpa, pagi2 masa maklong pi kelas, paklong ada kat rumah, mai la qis!!

Konot said...

Kak ni,hang ingat aku ni petik2 duit kaaaa nak pi ambik pi hantaq... Kalau rumah hang seberang jalan mcm dulu hari2 dah aku hantaq!!

balqis said...

mama nakk kalau tak bagi tak nak kawan hmph

Konot said...

X nak kawan sudah..nama kau bedah..hehhe

balqis said...

nak pegi jugakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk,kkkkkkkkkkkkkkkk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...