24 April 2012

Sakit leher

Woke up Sunday morning, everything was fine.

Mandi, bekfes, mandikan anak, kemas brg, bersiap nak keluar.

Suddenly rasa lenguh kat leher. Sakit mcm salah tidur.

Sudahnyer, seharian Ahad tu, aku stress kesakitan. Jalan dgn bahu tersenget2. Tak boleh sudden movement, jawabnyer menangis aku.

Paling stress naik kereta mr p. Jenis yang bumpy ya amat. Aku sket2 

"Adehhhh!!"

"Slow sikit!!!"

"Sakit laaa!!!"

Mr p ajak ke klinik, aku degil. Hoping esoknyer baik.

Esoknyer pagi2 selepas subuh mr p bertolak ke Jakarta. Aku bangun jer tgk2 makin teruk sakit. Naik bangun from katil pun perlu bantuan.

Itu lah, laki ajak pegi klinik kau degil kan? Skang laki pegi outstation, pepandai la kau sendiri.

Maka pagi tu (Monday) aku gagahkan jugak pegi klinik drive sendiri. 

Bahaya kot. Nak toleh tgk side mirror kiri kanan pun sakit.


Pagi ni (Selasa) sakit still ada, but mcm better sikit. 

Masih bergerak mcm robot.

Bahu masih senget sebelah.

Masih sakit kalau bersin, or batuk, or even menguap! 

:(


Maka begini lah rupa saya sekarang...






Nampak line kat dinding tu? Nak tunjuk betapa sengetnyer bahu aku!


Bahu senget bukan dibuat2 ye.. memang senget sbb sakit.


Nak nanessss :(

2 comments:

aLieF si Muncung ManiS said...

berapa hari mengambil masa utk sembuh kak?? doctor bagi ape je ?? sbb saya pun sakitt leher mcm akak..bangun pagi pun sakitt... :(

Konot said...

alahai kesiannya... mas ani akak sakit dlm 3-4 hari jugak la.. kena continue sapu ubat and makan ubat yg dokter kasik. pernah few years back akak sakit sampai seminggu!

dah pegi doker blum ni?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...