02 February 2012

Dear Balqis,



Semalam mama sakit kepala sgt.
Sampai nak jalan pun kena pegang kepala sampai tunduk2 sbb sakit ya amat.

Balqis mintak mama belikan bendi sbb nak bawak pegi skolah.
Mama cakap mama tak larat sgt nak pegi kedai.
Daddy kata nanti esok daddy belikan.

Pas tu balqis mintak mama kopekkan bawang sbb nak bawak pegi skolah jugak.
Mama btul2 tak larat semlm.
Mama cakap kat Balqis esok pagi sblm pagi keje nanti mama buatkan.
Balqis kata ok.

Pagi ni,
Mama bangun pagi, siap2 and terus je pegi keje.
Mama lupa langsung pasal bawang.
Betul2 terlupa.

Then masa mama dlm tren, balqis call.
Tanya if mama dah kopek bawang ke belum.

Allah haiiii.. mama btul2 terkejut masa tu.

Then mama dengar Balqis dah start teresak2 nangis.

Mama tau kak qis bukan nangis mengada.
Tapi sedih sbb mama tak buat apa yg kak qis nak kan?
Because you trusted me, butI forgot!

Mama tak tau nak pujuk mcm mana.
Mama rasa nak nangis kat tren masa tu jugak.
Dah bergenang dah air mata mama.
Sebab rasa bersalah sangat!

Mama sms daddy suruh dia tolong siapkan brg2 Balqis.

Mama rasa bersalah sgt!

Sorry sgt2 kay?

Pas tu, hari ni adik first day naik bas kan?
Pun mama tak dpt tengok :(
Sedih sgt mama rasa.

Mama rasa mcm mama ni teruk betul la.
Keperluan anak2 pun kekdg lupa. Sibuk sgt ntah apa la yg mama fikir.

Sorry sgt ok?


Semlm cuti kan. 
Lepas adik pergi skolah tu kita kuar berdua pegi kedai kan..
Beli stationaries kak qis.

Balqis kata best kalau mama ada rumah, boleh spend time mcm ni selalu.
Mama kata kalau mama duk rumah, tak kerja, tak leh la spend beli brg mcm ni lagi, mana ada duit!
Balqis kata tak pe, as long as mama ada kat rumah, tak yah beli apa2 pun tak pe..

Mama pun rasa mcm tu qis.

Tak de duit pun tak pe.
Tak payah pegi makan Chillis selalu pun tak pe
Tak payah pegi cuti2 selalu pun tak pe.

Asalkan mama boleh jaga anak2 mama sendiri.



Sabar la ye Balqis?

Soon ok…

Soon!

8 comments:

balqis said...

tak nak kawan mama

Konot said...

tak nak kawan sudah..
nama kau bedah...
.......

hehehhee

balqis said...

blleeeee eeeeeekkkkkkkkkkkk nak tidur pukul 1.00 am voley tak malam ni je

Konot said...

mlm ni kan kita nak pegi melaka...

Konot said...

you'll be sleeping in the car punya..

balqis said...

yela qais nak tido pkl satu kan dah tido dalam kete takde la ngntk kan bbbbbbbbbllllllllleeeeeeeeekkkkkkkkk

Cik Puan Kamil said...

Awww............ sweet... I love this posting...

Konot said...

hehehe.. tu la myra.. i felt so guilty haritu! rasa mcm terrible mother sungguh!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...