20 January 2012

Aktiviti memasak for the next 4 days

So as you all know.. aku ni semangat berkobar lebih kalau nak masak.. but when the time comes, adaaa je excuse kan.. hahah..


But this time aku mcm.. udah2 la tu konot pegi la ke dapur kenal sikit dgn kuali sudip mangkuk bagai..


Maka saya pun buat plan (planning musti mau bagossss) apa nak dimasak throughout the loooong wiken


Sila baca menu saya siap dgn justification skalik!




Saturday


Breakfast : 
Nasi goreng. *pakai rempah instant maggi yg ada perisa blackpepper.. sedap i tell yew!*


Lunch : 
Mee Kari. Sebab pagi dah makan nasi goreng so mee kari can wait.*ni pun aku nak cari rempah kari instant uahuahuahauh*


Dinner:
Spageti goreng. Spageti aku rebus masa mee kari tu lebihkan sket so mlm tu terus goreng jer. Bijak bukan?






Sunday


Breakfast:
Roti canai dgn kari ayam. Pakai belen2 kari semalam. Lagi pekat lagi sedap!! *padahal mmg plan nak recycle kes kes kes*


Lunch:
Nasi minyak dgn ayam masak merah. Dont ask why not nasi dagang or nasi kerabu or whatever, ni je yg aku pernah try and jadik sedap. Masa ni je la aku konpiden nak ulang masak.


Dinner:
Burger. Thari dah mentekedarah nasik so mlm sila makan yg simple.




Monday


Breakfast:
CUCUR JAGUNG. Telah di bold kan sebab aku first time nak buat sendiri. 15 kali dah kakak aku ajar tapi aku kan species bebal? Lantak la.. teringin sgt ni. Nak suruh dia pos from Canada kang lemau kang.:p I bet org lain tak makan sgt cucur jagung for bekfes, tapi iolls tak pedulik iolls nak jugak!


Lunch:
Nasi goreng jugak boleh?. Sebab mlm aku nak buat ciken chop. Aku ni species at least kena ada nasik dlm sehari. Boleh jer nak buat ciken chop thari and nasi mlm but mcm lama sgt tak dpt nasik, aku takut aku gigil je kang.. :p Tapi ai buat sedap2 la nasi goreng. Kali ni tak pakai perencah instant. *promise*


Dinner:
CIKEN CHOP!. Ai terer buat okeh! *muka riak*






Tuesday


Breakfast: 
Nasi lemak. Walaupun aku dah berkali2 cakap aku nak buat sendiri, (aku suruh maid sediakan rencah2 like ikan bilis,telor, timun, aku masak nasi and sambal) tapi maid aku ni tetapppp jugak buat semua sendiri. Agaknya dia tau aku tak reti2 buat sambal tumis yg sedap. Citttt


Lunch:
Gi makan rumah mak you boleh tak mr p?


Dinner:
Kita sambung dinner rumah mak you baru balik rumah eh? hiksss



Sekian menu saya.



Nanti saya apdate tgk apa jadi yeeeeee


Babai uolls selamat bercoti!

2 comments:

Nurul a.k.a Riko said...

Baguslah Konot..janji ada semangat nak memasak kan.

Lamer dah tak buat cucur jagung....sedapnyer!

Konot said...

nurul.. SATU BENDA PUN AKU TAK MASAK!! hahhahahahha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...