23 December 2011

Zaman sekolah...

Zaman sekolah adalah zaman untuk menternak disiplin.


Datang skolah kena on time


Kalau lambat ada pengawas tunggu tepi pagar, nanti dia ambik nama kau.


Pas tu kena menjawab kat cikgu disiplin.




Time dlm class, kena duduk diam2 dengar cikgu mengajar.


Tak boleh minum air kat tempat, nak minum pegi kat belakang kelas. Tu pun kena angkat tangan cakap kat cikgu dulu.


Makan dlm kelas lagik la tak boleh kan. Tu namanya mintak kena lempang.


Nak makan tunggu time rehat yang hanya 20 menet iteww... 


Masa tu la semua org berpusu2 keluar. Cer kau bayang kalau 40 org satu kelas, 10 kelas, tak berebut namanya kat kantin?






Apa nak buat kan.. dah nama nak ternak disiplin.. pandai2 kau la nak isi perut dlm 20 minit tu.






Nak kuar toilet time class pun kena angkat tgn cakap dgn cikgu dulu.


Pas tu kena pakai tag special menunjukkan kau bukan kuar merayau, tapi kau kuar pi toilet. Habis la smorang tau kau pergi membuang kan?


Kalau balik toilet lambat pun kena justify kat cikgu.


"Kenapa balik kelas lambat?"


"Saya berak keras cikgu...sembelit 3 hari tak berak..."


Kes kes kes... kalau kau jawab mcm tu alamatnya makan penampa. Even tho it may be true!




Dah bunyik loceng kol 1.05pm baru boleh balik.


Kalau nak balik awal kena mintak kebenaran from pejabat, isi borang dpt approval bagai2.






Ye la dah zaman nak menternak disiplin.. budak2 memang kena buat mcm ni supaya disiplin. Kalau tak buat mcm ni tandanya budak skolah akan tunggang langgang..




Hmmmmmmm... suddenly saya teringat zaman skolah...

3 comments:

Anonymous said...

erkkkk?? macam tu lah keadaan di opis aku sekarang ni! sebijik macam masa sekolah dulu!! uwaaaaaaaaaaaaaaaaa..ingatkan waktu sekolah je undang2 ni..sekali dah kejer pon ada!! mencikkkkkkk

Anonymous said...

erkkkk?? macam tu lah keadaan di opis aku sekarang ni! sebijik macam masa sekolah dulu!! uwaaaaaaaaaaaaaaaaa..ingatkan waktu sekolah je undang2 ni..sekali dah kejer pon ada!! mencikkkkkkk

Konot said...

cik anon... oh em jiiii ye ke?? sian kau kannnn dah tua2 kena ternak disiplin jugaks...what a workplace you have la babe! must be terrible!!

hikss..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...