28 December 2011

Movie Review : Mission Impossible 4

Kitorang tgk citer ni kat IMAX Sunway Selasa lepas.


Ni second time aku tgk IMAX, first time dulu kat Berjaya Times Square. Rasanya dah tutup situ kan?


IMAX ni best la.. screen sebesau2 alam.. gambar pun lawa, memang puas hati menengokkan abang tom.. awwww!!!


Show pukul 8.45p,. So mr p ambik bebudak siap2 kat rumah, ambik aku kat ofis and terus menuju puncak ke Sunway Pyramid.


Had dinner dulu kat Thai Thai. Puas hati giler babeng makan tomyam pedas! Tambah pulak lepas balik Aussie haritu mcm kempunan makan nasik yang sedap.


*mcm kan kau duduk oversea 5 tahun kan nak kempunan bagai konot??? lempang nak?*


Kebetulan kawan mr p pun tgk sekali with his family so bebudak seronok ler ada kawan..


Ok so my say..






Given the previous MIs agak poyo and kekdg aku cam nyampah sket tgk.. kali ni punya sequel pada aku mmg BEST.


Mungkin pemangkin best sbb disamping abang tom, abg josh holloway pun ader jugaks.. hik hik hik..






Aku rasa cerita ni mcm lengkap serba serbi.

Jalan citer tak de dragging.. memang secukup rasa tak de buat kau rasa boring.

Action wise memang gempak and tak nampak poyo.




Unlike previous ones yang aku agak nyampah jugak ler, like sket lagi nak jatuh kat lantai, sket lagi nak kena kipas helikopter.. something like that paham tak?

This time around mmg ke-poyo-an nyer tu tidak terserlah and buat kau rasa mcm

OMAIGODDD

PERGHHHHHH

FULLAMAKKKK

*i suck big time in reviewing movie kan? peduliksss*

And i think facial expression tom cruise pun this time mcm better. Ni personal opinion aku ler. Mcm dulu2 punya, like after an action scene, muka rilek-maintain-macho. Like apehal kan.. ko baru nyaris2 nak terbunuh and muka boleh maintain lagik..

Kali ni aku rasa mmg best and nampak so much better.


Cuma aku agak pelik sbb dlm trailer aku tgk scene yg dia panjat bangunan tu ada mamat ni cakap


"You're not gonna make it!!!"


And Tom Cruise cakap


"You're not helping"


Kan  kan  kan???


Tetiba dlm movie tak de pulak scene tu.. I mean specifically the dialog above tu. Scene panjat bangunan tu mmg ader la.. and mmg teruja la ai tgk.. sangat mendebarkan jiwa gitewww..


Tapi seriyes aku tak paham pesal nak potong scene tu? 




OK so kesimpulannya.. pegi la tengok.. mmg worth watching. Dari awal sampai habis kau mmg tak boring. 




*dari saya yang blum tgk Ombak Rindu... mencikkkkkk!!*






2 comments:

Munie Mustafa said...

ok konot ..nanti aku pi tgk abg tom ye....ombak rindu aku dah tengok ...astro first pun dah ada la ni ..apa lagi .....

Konot said...

munie.. aku dah beli dvd ombak rindu.. heheh.. best giler!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...