01 December 2011

Please welcome….



Our new edition of PROTON 400 :)


Ala2 makeover gitu… but instead of makeover, tukar keter terus!



So as you all know, current Gen2 (formerly known as kereta oren then renamed (re-colored) to kereta hitam) has been with mr p for 7 years. Aku start ambik alih kuasa since 2010 kot.


Dah byk berjasa gen 2 ni (and dah byk kemik jugak huhuhuh).

The lately byk pulak masalah.. almaklum kereta lama..


So dah lama actually we thought about changing car since aku pun mmg drive ke ofis. Tambah pulak mr p selalu outstation and I need transport on my own. Kang sesak2 tgh malam sakit bagai2 sapa nak bawak pegi klinik?


But we do have one constraint, we need to keep at least one Proton car sbb nak maintain the plate no.


So mcm2 alternatives we thought..

-Fix the car and keep it
-Buy one small car for me (like Myvi or Swift) and maintain the Gen2. Tapi mcm kan gaji aku 23 ribu nak sesuka hati maintain 3 kereta kannnnnn..
-Replace the Gen2 with Saga. But mr p said alang2 nak tukar kereta better find a good car
-Replace the Gen2 with Satria Neo R3 edition. Ni tak lain tak bukan mr p yg nak.. tapi sbb manual, aku tolak idea ni mentah2.. is cannot go!


So finally, Inspira it is!


So semlm dah dapat kereta.


Mlm tu aku bawak from klinik ke rumah. Sempat ronda2 kat melawati dulu kasik aku biasa bawak.


Ok la... memang besar but I guess kena get used to it.


Then balik rumah, nak parking..


Ohhh emmm jiiiiiiiiii


Dekat 5 menet okeh aku nak park depan rumah aku jer... 

Gohed gostan dekat 10 kali.

*tepuk dahi*


FAIL KONOT!!!

FAIL!!!!


And I suddenly realized, that ni first time aku drive kereta sedan. 

Stress mak.


How la to bawak dtg ofis?




2 comments:

Madam Sooyaree said...

Muahaha, maam kena pakai drebar je tu :D

Konot said...

huda, aku dah propose kat mr p dah idea tu.. kena tolak mentah2.. muahaha.. nasik baik tak makan penampar kes kes kes...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...