30 November 2011

Movie Review : Breaking Dawn







Adalah tidak sah kalau tak tengok and tak me-review cerita ni...


Smorang tau aku adalah peminat tegar Twilight Saga and oh-so-helplessly-charming Edward Cullen :p


(errr but not so tegar sbb I only watched it on 25 Nov, second day of screening)


Whatever it is, aku mmg dah tunggu BD ni lama sgt, since habis Eclipse (last year) and habis aku khatam buku dia.


So you can imagine how high my expectation is.. was? ntah.. akak fail grammar... :)


So there... aku berkobar2 book tiket and finally dpt 9.30pm show kat KLCC...


Semangat okeh... tambah semangat sbb Balqis pun mmg turut menyokong minat.. tehhehe...


Sofeya pun dah awal2 aku tidokan b4 movie so everything was just.. RIGHT...


Then the movie starts...


Everything was so sweet... the wedding especially. Bella looked so stunningly gorjes! However, the Cullen's family nampak lain sikit.. perhaps the makeup is different? Ntah.. but even Carlisle does not look as handsome as before.


Edward mmg nampak hensem and charming, but something missing.. dono.. the hair is different kot? I like most how he looked masa Twilight. New Moon and Eclipse was overly putih pucat.


Then the honeymoon scene... kena censored okeh... I mean.. ok la fine I understand kena potong but even yg uncensored version pun katanya tak de la gempak sgt.. takat tunjuk scene edward patahkan katil jek..


Hmm... sgt turn off. Bukan aku nak tgk sgt the 18SX scene, cuma just thought the scene is significant to the entire story...


And the rest of the honeymoon scene, I think is a bit dragging... Lepas tu yg aku sampai naik meluat tgk pasal si Bella and Edward ni asyik2 la nak bercium je keje korang kan? Sket2 kiss sket2 kiss...Like seriously lah ok fine we get the point that you are madly in love for each other, tapi sampai a point that aku rasa the kiss tu mcm fake and di buat2...


And the pregnancy scena aku rasa should've been better? kot? ntah la aku rasa tak memberi kesan sgt as mcm mcm mana aku ter-kesan masa baca buku.


Masa Bella beranak and ditransformed jadik vampire, like TOTALLY kena censored.  


TOTALLY.TURN.OFF.


MENCIK.


Rasa nak kuar panggung time tu.


But I have to give compliment to the makeup effort yg buat Bella jadik mcm zombie kejap. Memang mcm REAL.


However aku turn off balik bila part zombie-bella nak transform jadik vampire bella. Mula2 mcm okay, rambut nampak slowly volumised, tukar kaler.. but tiba2 boleh buat part the abdomen mcm 'gedebuk' jadik berisi.. boleh?


Eh aku tatau la mcm mana nak explain, if you've watched it then u know what I mean.


Sangat bodoh. Sangat cheap.


Sangat frustrated.


Then the 'imprinting' scene.


LAME. 


TAK DE EFFECT.






Sigh.... for a year awaited movie.. its so frustating.










BUT...


JACOB BLACK sangat buat saya teruja.


Especially when he came to Bella's wedding. Dgn selebet, dgn muka tak terurus (just the way I like it!)


Hensem nak mampos.




Tapi saya masih Team Edward sekian terima kasih.




Begitu la saya rasa... 


Untuk org yg tak minat Twilight mmg definitely tak suka and tak enjoy. Untuk yg minat mcm aku ni, aku gagahkan jugak nak suka, tapi tak mampu nak menipu diri sendiri huhuh... 


But ok la.. tak de la teruk bebeno...


I enjoyed jugak especially the wedding.


Believe it or not, I cried masa scene tu. Emo, I know... But can't help it.. dah folo kisah cinta diorang since years ago and now finally they are married, can't help to being emotional.. tuiiiiiiii...


Dah la... aku nak soh mr p download or carik DVD yg uncensored.. moga2 akan lebih enjoy..

2 comments:

Munie Mustafa said...

ala konottt...aku rasa lagi la turn off bila baca review hang ni ...aku mmg meluap2 nak tgk cerita ni ...hahhahaha..takpa2 aku tunggu hubby aku download saja la ...

Konot said...

ala ampun... hahha.. pegi je la tengok.. tapi mmg keciwa la..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...