17 October 2011

OCBC Cycle Malaysia


Ni kira2 nya second cycling event ai.. or.. satu setengah, sebab kali ni aku teman balqis je cycle :p

So few weeks back mr p dah register kitorang stau family masuk event ni..

Mr p : 21 km
Balqis (and aku teman) : 4km (category 8-9 tahun)
Sofeya : 100m (category 2-4 tahun)

Muahahha.. aku tgk sofeya punya 100m, mmg nak tergelak, sbb comel giler dowhhh… ko imagine la mcm mana bebudak besar2 tu cycle.

So event utk bebudak on the 15th petang. 

Pepagi tu kitorang pakat2 basuh beskal masing2. Semangat mesti waja okeh!!




Then get ready all the stuff. Tepek number kat helmet la, isi form bagai2 la..




Sekalik… lepas zohor start hujan.. event start kol 4.30. Ingat nak bertolak kol 2 sbb nak carik parking lagi, nak jalan usung beskal lagi, sure ambik masa.

Gedebuk gedebak, dekat2 kol 3 baru gerak.

Dah gerak, MRR2 jem ya rabbi.

Masuk jalan sana sini, last2 kol 4 lebih baru parking.

Giler jalan usung beskal 3 ketul (aku punya, balqis punya and sofeya punya) dgn dukung sofeya yg tgh tido lagik, mmg ala2 amazing race pun ader jugak.

Sampai kat Dataran Merdeka aku rasa lagik 2-3 menet nak 4.30. Bebudak category Sofeya dah beratur with their parents. So kitorang pun terus beratur.



Mr p yang tolak sofeya. Budak ni yg tadinya tido, celik2 je alhamdulillah tak de angin kus kus. Happy jer dia sepanjang race tu.



Mmg ramai jugak yang masuk category ni. Bermacam jenis beskal ada. Comel giler okeh.




Sbb tak nak rebut2 and takut berlaga2 dgn org, so mr p tolak slow and steady jer. Alehh.. bukan nak race menda pun, saja suka suki kan… hehe..
Akhirnya budak ni mendapat tempat ketiga… LAST.. kes kes kes.. jadik la.. janji bukan LAST! Hiks..

Smorang dpt medal.. kasik happy bebudak kan..


Tak nyempat nak ambik gambar elok2 dgn medal. This young cyclist very tired okeh!! :)




Then kol 5.30 balqis punya event pulak. Ni aku teman skali cycle. Takkan la aku nak biar balqis cycle sengsorang 4km kan… idok ler… nak cycle depan rumah pun aku tak lepas.. ni pulak 4km..


Dengan anak pun sibuk camwhoring kannnn....






Merenung masa depan.. kes kes kes....



Ada kejadian masa event balqis ni.

Memula on the 3rd lap tu, balqis terlanggar satu beskal depan dia sbb tak sempat nak brek. Tak de jadi apa pun, in fact aku rasa langgar sket2 tu besa la kot, asalkan takde jatuh or injury ke ok la kan. Tapi sbb balqis ni tak pernah eksiden (unlike the mother!), maka dia agak cuak and troma.

Pulak tuhhh, right after balqis langgar budak tu, about 200m depan kitorang ada eksiden. Tak tau pulak exactly mcm mana punca, but lepas sorang jatuh, about 4-5 cyclist jatuh bertimpa2. Mmg aku nampak diorang jatuh right infront.. iskk

Sib baik tak dekat sgt, so aku and balqis sempat belok sket ke kanan supaya tak langgar yang lain. Agak teruk I think, sbb ada stretcher bagai2..

Dah jadik  mcm tu, terus diorang end the race. So kira2 nya tak cukup la 4km kitorang ride.

Apa2 pun balqis dpt jugak medal 






OMG gemoknyer haku!


But on second thought I think the tudung makes me gemok.. hmphh!






Balqis kata tahun depan tak mo masuk dah.. troma.. huhuhu..




Next day (semlm), mr p punya event pulak with few of his ofismates.

Kol 7 pagi aku, sofeya and mr p dah bertolak. Balqis aku kejut2, tak mo bangun. Letih sgt gamaknyer ride 4km tuh :p

Event hari ni lagik ramai org. about 3 ribu join 52 km yang starts at 6.30am, and lebih kurang 3 ribu join 21km (starts at 9am)






Pagi event baru nak pam tayar beskal.. kes kes kes....


About 5-6 orang kawan2 mr p yg cycle sekalik. Ada sorang tuh, dah siap cycle 52km.. then bila yang lain start 21km, dia boleh join lagikkk..


Giler saiko.. 73km cycle... kalau aku 7 km pun tak lepas napas...:p












Dengan anak musti mau camwhore :p


Sofeya ni, aku nak ambik gambar dia sorang, tak mau. Bila ambik gambar cenggini, sonok pulak dia.. :) hehh... dasar pompuannnnnn..






Anyway... mr p gerak kol 9, and aku rasa around 45 mins dia habis dah..


Sempat ler aku jalan2, beli hotdog, duduk piknik dgn Sofeya.


Best jugak rupernyer teman laki pegi event mcm nih. Bila nampak dia lalu jer, fuhh.. kemain aku dgn Sofeya sorak. (mcm kan laki aku sorang jer cycle kannn)


Sofeya lagi emo.. masa nampak mr p habis 1st lap, kitorang dok babai2 kan.. then Sofeya dgn muka emo cakap kat aku..






"huhuhuh DADDY!!! DADDY!!! adik nak nangis tgk DADDY!! huhuhuh"






voley???







Tak nyempat ambik gambar daddynyer cyle sbb sibuk sorak... ambik gambar lepas habis cycle jer la...







TEAM IX! para cyclist dgn para pom pom gegirl.. :p


Gitew ler citer wiken kitorang. Maap ler kalau ada yg invite kenduri, tak dapek nak hadir...


Sonok weih... I am actually looking forward jugaks nak masuk event2 mcm ni (err.. dgn family lah..kalau aku yg kena kayuh 21km tak dapek ler)

3 comments:

Linaleeds said...

Hehe cute family..bravo.

Konot said...

heheh thks.. jom la join! sambil cycle sambil mekap.. hik hik...

Linaleeds said...

Uishhh kenot ... u tahap dewa jedi gaban..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...