08 September 2011

Eyeshadow baru! :)

And I saved myself RM115 :) besh… besh!!

Current eyeshadow pallete aku dah berusia almost 2 tahun.  





Nampak sgt satu kaler je yg aku selalu pakai kan? Yang lain2 tu harammm.. calit2 sket jer.   

Haritu aku ada dpt free SimplySiti punya eyeshadow yg aku cerita sini.  Ok jugak ler, Tapi.. (there is always tapi kan.. kalau dah gatal sgt nak justify shopping tuh) aku turn off betul bila dah start pecah2. Tak durable sgt la.. dah la aku selalu bawak travel, campak bag sana sini.. unlike my MAC eyeshadow tu, dah dekat 2 tahun ni, elok kukuh jer aku tgk :)

Niat di hati nak pegi balik MAC and beli eyeshadow. Satu kaler je la, yg aku selalu pakai tuh. Then I can mix and match with whatever existing kaler that I have.

Tapi bila pulak aku nak pegi MAC kan… kalau dulu keje sebelah pavi mmg hari2 aku menepek kat situ..




Then kat ofis ni, aku ada geng mekap. Best woooo.. sambil buleh gossip, kitorang pun selalu bertukar2 kaler mekap..

aku pinjam eyeshadow kau,
kau pinjam lipstick aku,
aku pinjam eyeliner kau
kau pinjam blusher aku..



Then ofismate aku ada satu eyeshadow ni, from SilkyGirl





Aku tak pernah lagik try combination kaler ni, so I decided to give it a try. Mcm hokey la pulak…

Tak la nampak lawa kedebabom.. but ok la.. ai suker.. nampak natural gitewww..

Since then, ada la 2-3 kali aku dok muka tak malu pinjam eyeshadow ni. While dia (empunya eyeshadow ni) tak pernah pakai langsung sbb dia kata dia tak kenan sgt pulak dah..


Tapi yg kurangnyer, kaler dia tak last long. By noon mcm tu dah pudar dah. Standard la kannn… kau nak last long sampai seminggu kau beli la set2 yg mahal kedebabom..

Tapi untuk kita (muslim) buat apa pun nak last lama2.. kang by 2 pm aku nak basuh jugak sbb nak solat kan.. (ehemm.. saja nak cakap aku solat awal hokeyy kah kah kah)

Tapi given that reason pun aku dok cari jugak eyeshadow lain. Yang aku memang berkenan sangat yg ni ha..


 pic googled


Lebih kurang sama kaler dia. Tapi Chanel yewww… (ngada kan? silkygirl tak pandang, chanel manjang.. byk duit kau konot?)

Memang gatal dgt dah tangan haku nak beli chanel ni. Kat online murah sket, dpt RM115. Kat luar aku tak sure brapa, tak sempat nak pegi survey.

Tapi sib baik, sepanjang bulan Ramadhan, setan2 semua kena ikat, so tak de godaan utk aku membeli.. :)

See.. aku suka shopping bukan sbb nafsu, sbb godaan syaitonnnnnnnn (nak jugakkk justify!)


So hari ni as usual our mekap session kat toilet.
And as usual aku mintak pinjam lagi eyeshadow kawan aku.
Pas dipikirkan lagi 2 kali.. aku pun suggest kat kawan aku supaya dia jual je la kat aku eyeshadow ni sbb asyik2 aku jerr yang pakai nyer kan..
And she agreed…

Yippie!!

So there, tak yah pegi MAC, tak yah bazir duit  beli Chanel. 
So the hunt for eyeshadow stops.. (ye ke??)




nampak natural kan kan kan kan kannnnnn???





2 comments:

Cik Puan Kamil said...

Cun ! I like.. ! Satgi aku nak pegi caari lah

Konot said...

cari cepat!!! mmg nampak tak nampak gitew.. sgt natural!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...