02 August 2011

Movie Review - KL Gangster

Lupakan dahulu sebab musabab aku malas apdate blog lately.
Skang kita review dulu pasal movie KL GANGSTER yang aku baru tengok ni. (padahal dah berkurun, aku yang ketinggalan keretapi)


(org lain sibuk citer posa kau citer movie ye konot??)

So I read a lot of GOOD reviews pasal movie ni.

Antaranya

-bukan typical citer melayu
-shamsul yusof makin improve in directing movies
-pendek kata mmg best kedebabom lah citer ni!

Kalau tak takkan sampai nak dekat 12 juta kutipan ye dok?

Aku pun menggebu2 la nak tgk citer ni.

So kami anak beranak pun tengok…

Aku risau jugak takut bila dah letak expectation high ni, takut keciwa je lebih kan…

TAPIIIIIIIIIIIII

MEMANG BEST KEDEBABOMMM!!!

Seriously aku mcm terkesima terpegun tengok citer ni.

And whatever the good reviews yang orang kasik tu. Believe me, they are soooo TRUE!!

Well aku ni tak reti sangat bahasa2 bombastik nak review movie ni.. but antara elemen yg aku suka dlm movie ni..

-          Penataan muzik (is it?) eh ntah la what is the term called, tapi yg the music yg main kat background masa citer tgh main. Sangat sesuai and kena dgn jalan cerita. Not too much, not too sikit. JUST NICE! Sebabnyer, aku rasa citer melayu ni kekdg tu the music terlebih sgt sampai tak dgr dialog, ada yg tak kena dgn scene, ada pulak yang senyap sunyi sampai mcm buhsan. But KL GANGSTER, memang BEST!

-          The actors. From Aaron Aziz, to Ady Putra, to Shamsul Yusof, and yang lain2 tu, pada aku mmg  best lah diorang punya acting. BEST! Looks natural. I think sbb script pun tak de skema2 punya ayat. Cumanyer ada sket aku mcm turn off, bila Shamsul Yusof ni dia cakap mcm accent apek cina. Tu agak kurengss.. pasal aku tak paham apa motif dia nak ber accent mcm tu. But otherwise, the acting mmg best!

-          Fight scene, accident scene, semua nampak REAL!. Based on experience aku tgk citer2 melayu, kalau ada scene accident ke, mesti pakat2 nak save bajet, so buat mcm tak nampak sgt the damage kat keter. Podahhh.. look sooo CHEAP!!.. but KL GANGSTER, best wooo.. fight scene mmg nampak real la pukul2 tu (even tho at some points aku rasa mcm nampak sket it was koreograf-ed, mcm tersusun sgt!) And I love the part yang diornag tunjuk geng2 SHARK langgar keter MALEK. Seriously like aku bukan terkejut tgk keter kena langgar, but aku terkejut tgk ‘eh betul ke diornag tunjuk scene ni? Like for real ke?? Tak de save2 bajet? Mmg remuk 3 buah kereta?’ Seriously mmg BEST!

(I lost count oredi brapa kali aku sebut best dah J)

Overall, yes aku agree dgn review2 ramai org yg cakap movie ni best. Mmg tak rugi la kalau ko beli tiket wayang ke beli kat astro first ke.

Congrats la to Shamsul Yusof sebab berjaya menghasilkan movie yang sememangnya boleh dibanggakan!

And sebagai penutup bicara, saya ingin mempersembahkan my new obsession…



Ohhhh sila drool…..:p

p/s - Aku normally tak gemar sgt laki kemas2 mcm dia ni. Its either rambut panjang, or botak, or serabai (mcm patrick dempseyyyy). But Aaron Aziz ni exception lah.. dulu idak ler suka nau dgn dia.. lepas tgk movie ni teruja pulak rasa kih kih kih... *gatal*

eh aku posaaaaaaa!!!

6 comments:

Alfian_Troxion said...

tu la. dari tengok iklan dia kat astro pon aku mcm ada minat nak gi nengok.... :D (ataupun nak order thru astro first).... since ko pon kata best... nanti aku nak cuba try test tengok lah!!! :D

Konot said...

iskkk memang best jawa!! serious! aku rasa mcm nak tgk lagi skali jerr..

tambah pulak aaron aziz tu hensem ya amat kan.. hek hek..

ehhhhh aku posa!

NORLIDA MOHD NOR A.K.A IDA said...

Sincerely, aku tengok movie nie sbb AARON AZIZ & ADY PUTRA jerk.....citer aksi GANAS dan BERDARAH mmg aku kureng nak tengok....Ngeri beb tp sebab Kekasih hati ada berlakon, aku tengok gak....So far, tah ler knp nk wat citer psl GANGSTER, DRIFT, BOHSIA.......etc. Wat laa citer lain....mcm NORA ELENA!

Konot said...

ko ni jiwa sentimental sgt laa.. hahha... ehhhh aku nak kena tgk la nora elena lepas ni!!!

Amy said...

Tolong la tengok Nora Elena pastu bila sampai episode 17 tolong pegang bantal utk peluk ok. Aku dah terkesima dgn dia lepas tengok Nora Elena..he is sooOooo..aduih.

Konot said...

haaa ok ok amy.. mmg aku nak kena tgk nieh!! hahahha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...