03 August 2011

Day 2 Ramadhan (semalam la...)

So how’s your puasa so far? Ours was okay. Infact, aku rasa better sket puasa this time around, sbb for the past 3 puasa (2008-2010) I was breastfeeding. And for those mommies yang breastfeeding sure tahu betapa PENATnyer berpuasa sambil mengepam susu. The first year tu, by the time nak buka posa tu, I literally dah terjelepuk tak larat nak bangun.




This year, so far alhamdulillah okay. A bit tired, but paling tak tahan is MENGANTUK. Dah tu pulak aku skang kena drive 30km pegi ofis and another 30km balik from ofis. On normal days I would take around 45 minutes of the journey.


Tapi semlm masa balik, SEJAM LEBIH hokey aku sangkut dlm jam. Jam pulak tu ALL THE WAY from sprint sampai ke MRR2 nak masuk ke taman melati.


Tensen I okeh.. STRESS!



But I guess the excessive mengantuk is because aku tak dpt caffeine, which normally dose aku adalah 2 cup per day.. heheh.. not healthy, I knowwww


Korang masak for berbuka?


For us, definitely mmg tak beli lah.. aku mmg sejak azali x gemar pegi pasar ramadhan.


SESAK. 


TAK MINAT.


So I try to cook. Mcm semlm, masa sahur aku marinate ayam siap2, simpan dlm fridge. By 3pm remind maid aku nak kuarkan ayam, and by the time I reach home, aku terus bakar je ayam tu. Maid aku dah siap2 goreng sayur..  and wallahhh.. siap dah juadah berbuka.


Simple kan.. tak fenin fenin.. J


Eh tak de pulak gambar juadah berbuka. Nak berbuka babe! Who the hell yang ingat camera masa nak berbuka? Hahahhah.. Time aku tak posa esok2 aku ambik gambar okeh.. keh keh...


Sahur pulak, yang pentingnya is balqis. Sbb aku dgn mr p akan minum herbalife shakes jer. But I still have to wakeup awal nak prepare utk balqis, and teman dia makan.


Moga2 puasa penuh tahun ni ye anak mama J


So how’s your puasa so far?

*all pics googled*

4 comments:

Alfian_Troxion said...

ko biau benau minum herbalife jee... kurma takkan tak bedal sama? hehehe...

Konot said...

ha ah la aku selalu terlupa nak bedal kurma.. sahur pagi tadi pun asyik la lupa... tapi herbalife aku dah campur dgn oats.. so alhamdulillah agak kenyang.. TAPIII esok saya mesti makan kurma jugekkk!! mekasih ye kerana mengingatkan!

Madam Sooyaree said...

Macam nak mam! Semalam la, hari ni ok sket pasal sahur. Jaman muda mudi dulu aku alergik sket nak sahur, skang terpaksaaaa

Konot said...

mai, memang wajib sahur babe! togok air bebyk mlm tu... gud lak eh! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...