16 June 2011

so i'm trying to kuruskan badan

some of you may say that aku ni tak de la gemuk mana (i kindda agree la)
some of you may say that aku ni dah kurus (korang memang buta!!!)

well nak kata kurus tu.. definitely tak la kot. tapi aku agree that aku ni tak de la gemuk gedempol ke haper.. but masalah aku  ni is lemak2 aku is unevenly distributed.

tang betis kaki kecik ya ampun.
tang peha.. omaigod mcm kayu balak.
tang perut, urghhh i dowan to start there.
bawah lengan ni haa.. menggeleber tok sah citer.

double chin?
pipi tembam?

huwarghhhhhhhhhh!!!!

nak carik jeans, memang aku menyampah betul dgn diri sendiri.
kalau pinggang ok, ketat kat peha dgn bontot haku
kalau nak muatkan bontot dgn peha, kena ambik size besau, end up pinggang jadik besar.
dah tu kena pakai belt.
bila pakai belt the pinggang jadik crumpled semcm.
bila jadik crumpled semcm, and pakai shirt kat luar, nampak mcm aku ni gemuk and sgt lah tak cantik.

(eh bukan ke kau mmg gemuk? salah kan belt pulakkkkkkkkk)

so yes, skang aku tgh berusaha sedaya upaya nak menguruskan badan in general and in specific trying to kecikkan apa yg patut.

aku dok minum herbalife skang.

well ekceli byk pendapat pasal diet2 and meal replacement ni.

pada aku senang jer. ko nak kurus cara apa pun, yang penting kena follow the healthy way and kena konsisten.

so i choose to control what i eat and of course, eksesais.

makan wise, in a day, at least once aku minum herbalife ni, and most of the time twice a day. sedap pun sedap, cepat and senang nak prepare. plus it taste so yummy and healthy. memula tu mmg agak sakit jiwa jugak aku sbb tak biasa. asyik la terbayang nasi lemak for bfast. tapi lama2 dah biasa. in fact sometimes bila dah tak tau nak makan apa, aku ambik herbalife ni jer. setel.

eksesais wise, skang ni i try at least once a week pun aku jalan / naik beskal dgn mr p. mr p lagik la toksah citer, almost everyday dia akan cycle. ye la.. kau keje sendirik boleh la.. gi ofis kol 11 pun tak de sapa nak marah.. huhuh menci!! 

so on weekends je la aku buleh jalan / cylce dgn mr p. hari2 lain.. aku try (setakat ni baru 2-3 kali kot ngahah) bangun awal and nak eksesais sendiri kat rumah. buat erobik ke, situp ke, push up ke, skipping ke. apa2 la asalkan eksesais.

takat ni berat aku dah berjaya mencecah 47 kg (adalah 47 point something2.. hahah tapi yang decimal point tu tak yah citer boleh? hak hak)

oh well tak de la byk sgt kurang.. dlm 3 kg je pun (dulu was 50)

tapi ok la.. kira achievement la jugak kan? lama tauuuuu aii tak dpt berat cenggitu!

skang ni mission is tu kempiskan, firmkan and kecikkan mana yang patut.

haihhhhhhhhh

pesal susah sgt ni haaaa nak cantik???

2 comments:

Fatin Najihah said...

aiyaa cunaaaa! u lighter than me lah :(

Konot said...

atin.. you are still growing lah.. mana boleh nak kurus2 sgt. jgn jadik bantut and gemuks mcm i sudah!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...