13 June 2011

budak budak sekarang...........

i have blogged few times about balqis at school.

mula2 kena buli masa darjah satu
then kena berhadapan dgn budak2 pompuan yg agak.. ermm.. perasan diva.

latest ni dia ngadu kat aku the same girls tu, dok ejek balqis ni gemuk. bukan takat ejek gemuk gitu2 jer, ni mcm

"awak gemuk... berat!! kita 19 kg jer... kita makan byk mana pun kurus jugakkkk!!"

uihhhhh..

kau baru darjah dua dah pandai nak cakap and compare2 berat eh? belum jadik muda remaja lagik.. haihhhh..

and the effect from the insiden, balqis skang dok pulun nak kurangkan makan.. and everyday sibuk la timbang berat badan dia dgn harapan akan menurun!!!

i tell you, the girls nowadays ni memang.. urghhhh!!! aku tatau nak describe apa.

i keep on telling balqis, that she is growing up and no way that she can kurangkan berat. afterall, aku rasa dia ni tak de la gemuk pun, cuma a bit berisi. sesedap rasa bila nak peluk.. hehe..

cuma, aku cakap, klu nak cantik, kena jaga makan (sometimes dia suka makan lewat mlm) and kena bykkan excercise. and, kalau bebudak tu dok ejek lagi, aku nak suruh balqis cakap mcm ni

"elehhhhh jeles!!! kau tu lagi tak cantik!! kurus cikeding!!! kau jeles aku ada boifren kan? kan????"

hek hek.. boley?


suruh bapak kau belasah bebudak tu pun boleh jugak...

5 comments:

Madam Sooyaree said...

Kesian nya.. peer pressure weh! Eh, aku darjah 1 pun 19 kg, kuang kuang kuang...

Linda said...

wah...tekejut aku bebudak zaman sekarang!
I can imagine, mesti tough for you to explain to Balqis..sabar yek Konot!
p/s-sepatutnya bebudak tu kena piang sekali baru ada akai kot..

Konot said...

mai, aku pun dulu kurus cikeding (duluuuuuuuuuuuuuu.. skang ni gemoksssss). si balqis ni sbb dia tinggi, tu yg berat sket tuh...

linda, memang tough. dia asyik2 nak turunkan berat badan, belum paham yang dia tgh membesar and should be the other way round.. haihh.. sabar je la!

Munie Mustafa said...

tak sangkanya ..gila dasat budak2 la ni ..takut aku dengar cerita hang ..tapi ada gak satu insiden dengan Sarah ..ada kawan dia kata dia hitam, so, balik rumah dia pulun letak bedak banyak2 kat badan dia coz nak bagi nampak putih ...kesian anak aku tu ..aku ngan husband mmg sawa matang pastu camna la anak2 aku nak jadi putih melepak ...jenuh la aku advise dia ..baru dia ok ...

Konot said...

isk.. kesian anak hang munie..aku dulu pun jenuh dok kena ejek hitam.. sian aku kan.. huhuh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...