28 April 2015

When a mother gets sick..

Semalam aku sakit.

Like reaaaaallly sick u know. Serious dah lama tak sakit teruk. Selalu migraine je yg kerap, which akan hilang bila aku makan Panadol and tido.

Sometime, maybe rasa mcm nak demam, tapi tak demam.. sikit2 je ngada gitu.

But yesterday morning... oh myyyy... sampai aku nangis.


Bangun pagi mmg ada rasa letih tapi aku fikir maybe sbb day before (Sunday) lari 8km dgn mr p so mmg la letih kot. Dah setel hantar Balqis, tgh buat breakfast mr p and suddenly lain mcm sgt rasa letih.

Campur 2 kali cherry berry pulak pagi tu, dgn loya nak muntah, dgn kepala berat, dgn badan sejuk.. dengan satu d=badan sakit..ok.. konfem.. DEMAM!

Tak tahan sgt pagi tu. I literally duduk saja tak buat apa. Makan Panadol and reda sikit sakit badan.


Boleh la drive hantar-ambik bebudak sekolah.

Boleh la drive deliver brg and ke pos ofis.


Mr p suruh je tunggu dia balik awal tapi aku plak mcm malas nak keluar 2-3 kali. So setelkan sekali arung keluar.


Balik rumah tido lagi.


I dono about others, tapi bila aku sakit teruk camtu, aku jadi risau. Bukan kat diri sendiri, tapi risau ke rumahtangga. Sapa nak jaga makan minum anak2 aku? Nak hantar-ambik pegi skolah?

Ni nasib la mr p ada. I remembered masa Balqis Darjah 4 kot mr p tak de pegi outstation and aku sakit teruk camni. Mmg selamat la ponteng skolah bebudak tuh.

Makan pun berterabur la jadinya bila aku sakit. Beli je la apa yg sempat padahal dah plan nak masak mee kari sedap2.

Mmg la dah boleh harap Balqis tapi tahun ni I try not to kacau her too much. 


Patut la bebudak ni selalu cakap, lebih rela diorang yang sakit sbb kalau aku sakit, mmg tunggang langgang la rumah.


4 comments:

Cik Sar said...

Sgt betul beb..aku kena slipped disc last mth..masuk sepital 3 malam.. kuar2 spital, rasa nak nangis *rumah x bsepah, tapi habuk ..susunan pinggan dlm kabinet x ikut spesifikasi aku..aku sangat x selesa walaupun dgn habuk di sana sini..nak kemas dan nak mop x leh sbb belakang sakit.. sebulan juga la aku x pegang mop..tp nasib baik la hasben tolong mopkan.. tp jadi cam bergaduh juga la sbb dia cakap level kemas aku tinggi sangat compared to him..
Tp kalau pikir, masa demam la kita leh baring puas2 kan..cuma nya lepas baik demam tu..extra work la skit.. *
Speedy revovery k.. makan ubat..

Norliana Abdul Rahman said...

thank you beb. alhamdulillah dah ok. sehari dua je yg KO.

Premium Beautiful Expert said...

best singgah blog akak... :D

Premium Beautiful Expert said...

akak ada kena slip disc??? aduh...mesti sakit kan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...