10 December 2013

Accident again, part 2

Assalamualaikum,


Part 1 ada kat sini.



Ni kejadian latest. Berlaku last Friday exactly time org tgh smayang Jumaat. Location kat section 19, depan Laundry / Klinik Ng dan Lee.


Kali ni aku park right-angle parking (refer gambar at Part 1).


Pas tu jalan kat situ adalah ONE WAY. 
So masa nak keluar tu I have to kona to my right (just like in the photo)


Tengok kiri, lepas, and naturally when we know the jalan is one way, masa keluar sikit2 aku aku focus ke kanan for incoming vehicles.


And out of the sudden, tanpa ada tot tet tot tet (bunyik reverse sensor)



PRANGGGGG!!!


Bunyi mcm cermin pecah.


First thought.. aduhaiii aku langgar apa lagi ni???? Toleh kiri, kanan, belakang, tak de nampak apa.

Memang heran sungguh.


Then jenguk again, baru aku nampak


A MOTOBIKE DAH TERBALIK AND ONE GIRL DAH TERGOLEK ATAS JALAN.


Nak pitam rasa. Banyak2 kali aku eksiden, tak pernah lagi org injured. Tak sempat park elok2, aku terus keluar and get the girl. Tolong dia bangun. 

Then few guys from the bengkel nearby, dok tolong angkat motor dia.


Budak pompuan yg jatuh tu, tak de plak nak marah2 aku. Yang marah aku, adalah the guys.

"Tak nampak ke?? Side mirror ada, tak tengok ke???"


Tengok bang... nampak.. saja je saya langgar suka2 

-______-


Hangin plak aku. Org yg kena tak de apa2, kau pulak nak sibuk marah aku apehal? 

And furthermore.. kau sure ke AKU YANG LANGGAR DIA??


Tapi nak argue sapa salah mmg this is not the time lah kan.. Aku bawak budak tu pegi klinik, get the necessary treatment. Nasib injury sikit2 jek.

Masa kat klinik, aku still dok pk, mcm mana aku boleh tak nampak. Reverse sensor pun tak bunyi. Budak tu dok cakap kat aku "saya tak tau la sapa salah skang ni"


Skang ni, sapa salah ke betul x penting. Setel klinik dulu boleh tak? Kalau nak tahu sangat sapa salah, jom pegi buat report polis nak?



Berkali2 dia minta maaf and keep on asking mcm mana keadaan keter aku.

Nak bayar ke dik?



Aku dok interrogate budak tuh. Rupa2nya, dia datang dari ARAH BERTENTANGAN, and she admitted that she was LAJU.


Ok that explains it all. No wonder aku mmg tak nampak, coz I wasn't even looking on the left assuming no vehicle dari situ. And no wonder reverse sensor tak bunyik pun, sbb laju and terus hentam keter aku. (Maybe lah, ni teori aku skang ni)


So, aku langgar dia ke dia langgar aku skang ni?

Well, doesn't matter dah pun. :p



Keter aku? Well, lampu belakang (kiri) pecah sikit. And banyak scratches. Kemik sikit kot.. tak sure. Malas nak tengok :p



Mr p pun dah redho.

"U ni kena pakai keter kecik kot"


Ok set. Myvi satu!

3 comments:

FarrahYusnor said...

salam... cite ni bthun ahh,, huuhu....tersenyum kite bce akk pny cite..n tkot plk nk drive,,huhu.. tp alhmdulillah cz akk xd pape...

Norliana Abdul Rahman said...

aahah bertahun dak dikk. :)

FarrahYusnor said...

now acane?? ok dah??? huhu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...