23 March 2013

We almost missed our flight!

Nasib ada blogger kat henfon. Sbb bila tgh feel tu nak blog tu yg best. Kalau x leh publish pun at least boleh simpan as draft. Jap2 lagi sampai rumah kakak aku boleh publish.

Kurang2 boring dlm flight ni boleh jugak update blog.

Actually, we almost missed our flight tadi.

U see, all these while we thought our flight was 1.50pm.

Tak tahu mana silapnya. Salah sendiri la kot.

Sampai kat lcct awal.

Checkin pun awal.

Gate bukak 12.40pm.

We know that gates closes 20 mins before departure.

So 1.30pm la kan?

We took our own sweet time makan and jalan thru security,  imigresen oh so slowly.

Bila nak sampai kat gate one AA approached us.

'Melbourne ke?'

'Yes'

'GATE DAH TUTUP YE'

'WHATTT????'

'Gate tutup 20 mins before.'

'But 20 mins before is 1.30, now baru 1.10'

'Yr flight is 1.20pm'

Oh my english!

Eh.. ohemgiiiii

Nak pitam kejap haku.

I heard mr p apologizing kat diorang and somehow diorang bagi masuk jugak la.

Hensem sangat kot laki aku. Kah kah tak klakar.

Tapi cam heram jugak nape tak de buat announcement panggil nama.

Mr p kata maybe ada kot.. kita jek yg tak perasan. Huhu.

Actually sampai skang (almost 3 hours in flight) masih x hilang debaran.

Salah sendiri kan. Padan muka.

Don't wanna think about what's gonna happen if we actually missed our flight tadi.

Let this be a lesson supaya next time jangan cuai.

*updated*

Selamat sampai kat rumah kakak aku at 2am time melbourne. Now 5.45am tgh tunggu subuh masuk. Ngantuk hazabullah. Confirm jap lagi ada yang bgn dah masuk zohor. Nasib la rumah kakak sendiri :)

2 comments:

Unaizah said...

Nasib baik blh board the flight. AA jgn buat main, memang strict bab tu. Kawan-kawan ofis i dulu penah kena. Kami nak gi audit stor 7-Eleven Sabah. Team i ok, check in & board semua. Team lagi satu tah apa silap board lambat (padahal sampai awal & siap breakfast sekali dgn team i). Sampai sudah, AA tak bagi naik. Nak tak nak, kongsi duit beli tiket sendiri (tiket before this company sponsored). Beribu gak weh, beli on the spot katanya.

Konot said...

Ish.. ngeri.. huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...