18 March 2013

Patah kaki, Part 2

Ok la napsu amarah terhadap blogger dah kurang maka mari sambung cerita.

Part 1 kat sini.

Nak sambung ni pun aku sambung sikit2 la. Kang dah citer berjela2 tetiba hilang ada yang jadik hulk ni kang.

Hilang vogue akak kalau tukar jadi hijau tau! Tskk..



Ok, so aku pun bergegas ke KPJ Selangor. Masa tu only me, Balqis an Sofeya sbb mr p masih kat ofis.


Sampai kat emergency department, heran kejap aku sbb mcm kosong. Selalu kan depan pintu tu mesti ada orang tunggu kot nak kasik wheelchair ke, strecther ke.. kan?

Tak pe la.. aku pun slowly pimpin la tangan balqis sebelah, tangan Sofeya sebelah.

Masuk dalam, ada la 2 ketul receptionist tgh tunggu kat kaunter.

Lepas register, baru masuk jumpa dokter.


Jumpa dokter for 2 minutes, and he (the dokter) said


"Skang ni puan balik rumah dulu lah. Dokter pakar tak de"

"Tak boleh call dokter dtg balik ke?"


Sebab.. sepanjang experience aku.. kalau kes yg perlu dokter pakar, mesti ada yg on call kan?


"Tak boleh.. melainkan warded. Tapi ward kita semua penuh."

"Habis tu kalau dah penuh? Tak boleh treat as outpatient?"

"Tak boleh.. memang tak boleh, puan balik dulu la.. kita buat appointment untuk esok"


Ko ingat anak aku ni nak buat waxing ke nak buat appointment bagai?


Patah kaki la hoi!


Hangin kejap.


Fine...Now I know lah where NOT to go next time.


So after bayar, again, tak de orang langsung yang offer nak kasik wheelchair or tolong tolakkan.

Aku yang terhegeh2

"Boleh pinjam wheelchair ni sampai kereta tak?"

Receptionist tu kata "Boleh" pas tu sambung buat keje.


Oh aku kena tolak sendiri eh? Hampeh.

Fine.


Dah la kena bayar RM35. Sakit hati lagik. Mencik.


Rasa nak balik KL time tu jugak.


I miss KL. I miss Gleneagles, Ampang Puteri. :(






4 comments:

Unaizah said...

Kalau i, confirm tak pi dah hospital tu. Hospital swasta a.k.a. berbayar tu. Next time, try gi DEMC. So far our experiences have been pleasant.

Konot said...

tu la i actually nak pegi DEMC tapi memandangkan KPJ ni dekat..sigh..

sabo jela..

mlm tu we called jugak DEMC tapi ward pun penuh..:(

Chik Att said...

samalah CA ... bye bye lah hospital mcm tu .... kita pegi bukan tak bayar...

Konot said...

Kann.. konfius I kejap ni spital swasta ke gomen.. haihh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...