03 January 2013

The reason we moved to Shah Alam

No dah second day sekolah, third day tahun baru.

A lot of things nak cerita, but one at a time.

Now finally boleh tari napas slow slow.

Walaupun masih banyak benda perlu setel, but, one thing at a time ok?



Some of you may know that we recently moved to Shah Alam from Melawati.

Letih kot nak cerita panjang reason dari mula sampai akhir, but dipendekkan cerita, I quit my job, became a housewife. Dah kurang income ni, lebih baik la pindah rumah kecik and rumah besar kita sewakan.

Plus Shah Alam lagi dekat dgn Cyber (ofis mr p). Kesian la mr p, dah few years ulang alik 50km pegi, 50 km balik Melawati - Cyber almost every day.

Ni kat Shah Alam, the journey tu half jek. Mmg bahagia sgt la aku tgk dia skang..

And, opcos another reason, aku tak larat la nak maintain rumah besar2. Dah la ber empat jek, kat Melawati tu sampai 3 bilik yang tak guna langsung. Buat kumpul habuk. Dah la aku ni sejak azali pemalas ya rabbi bab2 mengemas.


Paham???


Tapi, lain pulak cerita si Balqis ni.

Masa kat Sekolah Melawati dulu, cikgu dia ada tanya kenapa nak pindah Shah Alam.

Well guess what she answered?

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Of all the reasons yang aku kasik kat atas tu... guess what she said?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
"Mama saya tak larat nak kemas rumah besar, sbb tu nak pindah rumah kecik"



Kau nak pitam tak dengar????


I said "Kenapa balqis cakap mcm tu? huwaaaaaaaaaaaaaa!!!!"

She said "Betul la kan mama tak larat nak kemas rumah besar2 kan?"

I said "Yer laaaa but that's not the only reason! Malu mama weihhhhh!! Kang cikgu ingat mama ni pemalas!!"


Padahal memang ye pemalas... tapi tak pe..kita sendiri tahu sudah! Tskkk



Ni, dah masuk skolah baru, semlm dia cakap kat aku



"Ok, skang kak qis dah cakap kat cikgu, kita pindah sini sbb dekat dgn tempat keje daddy."


BAGUS! Hak hak!



Len kali, cakap walaupun mama saya pemalas, tapi dia tetap gojes! 

Puiiii!

2 comments:

blu4sky said...

Hi CPK,
Hahaha..baek punya jawapan..
I guess you already get your momentum..best of luck for this new year..Happy New Year :)

Konot said...

Happy new year to you too! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...