04 April 2012

F.R.I.E.N.D.S




Recently,  aku pegi Pavilion untuk acara berjimba2 dgn kawan2 ex company lama. Diorang baru dapat bonus, so bermurah hati membelanja kami rakan2 yang dah ex.

Padahal yg dah ex ni pun rasanya ramai yg baru dapat bonus.. termasuk yours truly..kih kih kih..

Terima kasih ye kawan2.. belanja makan Tony Romas lagik!


Actually diorang selalu jek buat gathering / mini gathering, tapi aku je yg selalu tak dtg. Bak kata one of my friends, “Liana ni kan cinderella, pukul 12 dah kena ada kat rumah”


Hahhaha.. ye la that is one reason aku malas nak berjimba lepas keje sbb mengenangkan anak2 kat rumah, tapi another reason is because aku keje kat Bangsar hokey. Habis keje dah kol 6, nak redah pegi KL sampai kol 7, by the time sampai, korang pun dah balik.


So last Friday aku balik awal sket, and naik tren pegi KL.

Sampai Kol around 5, jalan2 kat area Pavi dulu.


Oh how I miss that place!!!!

Last time I went there (few mths back) aku masih terasa that I somehow belong there. Tapi sbb dah lama sangat tak dtg, tetiba aku rasa sungguh alien.

Byk kedai baru bukak. Byk kedai dah relocate.

And at one point, aku rasa mcm aku sesat and disoreinted dlm tu. The same feeling I had masa first time dtg sana. 

Padahal dulu Pavi ni mcm rumah kedua aku dah. Tawaf seploh round pun tak de hal.


Anyway,

There were 14 of us. Almost half the amount masa kat IT Division kampeni lama dulu.

No special agenda, just makan and borak top catch up with each other. Sangat best and happy bila jumpa diorang. Gelak mcm tak hengat. Feels like old time. No awkwardness.

U know kan sometimes ni bila dah lama tak jumpa kawan, sometimes we feel awkward and just dono what to talk about?

Well not with them la. Jumpa je la anytime, anywhere, mmg ada je benda nak diborakkan and nak gi gelakkan.


Seriously rasa mcm tak nak balik. Tapi sebab mlm tu mmg dah book movie Mirror Mirror kol 9 kat KLCC, and nak bawak bebudak makan Chilis pulak, so by 7.15 camtu I had to make a move dah.


Thank you uolls for the treat and for the company.

And most of all thank you for being a such a great friend!

Hopefully , kita akan remain good friends sampai bila2, Insya Allah.

Sayang korang byk2!!

Lepas ni family day pulak iye uolls??



Gambar during the gathering, in no particular order.

the ladies, kurang sorang tapi ada rambut dia terselit kat situ. hahaha



With aniza and iz, and i-dono-who kat blakang tuh...:p

14 of us! Happy!! Rasa mcm nak pelok2 smorang!

Si cantik manis Aniza. Mak org hokey, lupakan hasrat nak ngorat.


They said aku ni suka posing. I beg to differ! Where got????


Okay.. maybe a little bit... kot...kes kes kes..


While waiting for food we pose...


And pose some more...


The ladies!

Gambar tak berapa clear most of it thanks to camera tok kadok aku and the lighting kat Tony Romas yg agak malap.

Gambar ada yg di rembat dari FB kawan2.

Sekian terima kasih.

3 comments:

mantoi said...

Ha ha ha ... Pasal gathering kiter2 nihhh ... sampai ada yg sentap tuhhh !!! Wakakakaka ...

Konot said...

sapa sentap? cer citer.. hak hak hak!

mantoi said...

Ha ha ha ... lepas nihh ... kita buat Family Day lakk !! Jgn kata sentap ... meroyan terusss !!!

Wkakakakaka :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...