29 February 2012

Would you allow your husband to kawin dua?

Ni citer dah basi. So basi, that kalau ada kulat tumbuh atas roti, kulat tu pun dah ikut sama basi.

Eh kulat basi ke?

Apa2 je la..

Ok anyway..

Haritu breast aku mcm sakit. Bangun pagi suddenly my right breast cam bengkak. Sentuh pun sakit ya amat rasa nak nangis.

On first thought, ni mcm bengkak susu. Tapi anak aku dah nak masuk 4 tahun kot. Apa kes pulak bengkak susu.

Altho Sofeya still nenen, but I can tell most of the time dia main2 je. Coz she would tell me "ma, tak de susu pun, tapi tak pe la adik nak nenen jugak"

So bengkak susu is not really in my mind.

Tapi mmg seriyes nak nangis. So aku ajak mr p pegi klinik. Told him I am scared.

Aku dah pk mcm2. Nak2 pulak skang, bukan kira tua muda, genetic tak genetic, kalau nak kena tu (youknowwhatimean, takut nak cakap), kena jugak.

Then aku pk, kalau betul (nauzubillah), nak menghadapi tu satu hal la. Aku mmg dah redha sangat2 masa tu. Kalau mmg ni takdir aku, aku terima.

*serious aku emo masa tu*

Then aku pk, bila aku tak de nanti, sapa nak jaga anak2 aku?  Aku tengok mr p, kesian pulak kat dia. He needs a wife to take care of him too. The kids need a mother to look after them.

So aku pun menyuarakan kat mr p

"Kalau i tak de nanti, u kawin je la lagi satu. at least ada org nak jaga u and anak2."

Waaaaaaaa.. Sebak ok bila aku cakap mcm ni! Tapi aku ikhlas btul masa tu

Mr p tak layan. Dia kata "Jangan merepek lah, tak de apa2 lah tu"

Ecewahhh...


Pas tu masuk jumpa dokter. Dokter check, and confirm bengkak susu. 

Alhamdulillah, nothing serious.

Pheww....


Kuar klinik, mr p tanya aku, 


"SO, I BOLEH KAWIN DUA KE TAK NI?"


Pffffttttt!!!


4 comments:

Unaizah said...

I believe kalau pompuan kematian suami, dia blh stay single until she dies. Tp kalau lelaki kematian isteri, kebarangkalian utk dia kawin lagi adalah tinggi. Just my two cents worth...

Konot said...

yes!!!! agreed sangat2!

naturally org pompuan can take care of herself and the kids. tapi org laki mmg kena ada the wife to look after him and the family..

Anonymous said...

poignant and lawak ... hahaha

Konot said...

anon,

dah lega.. mmg lawak.. hahhaha.. idak.. tak tenang! huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...