17 August 2011

Back in KL baybehhhhh

Dulu aku keje right in the middle of KL..


Ni pemandangann biasa dulu. Memang sangat mententeramkan jiwa...

Skang.....

Sangat jauh from KL.

Pemandangan?

Tak tergamak nak ambik gambar. Byk rumah org, byk construction site.

Kena naik keter / taxi baru dpt pegi ke Bangsar Village or Gardens / Midvalley.

Takat walking distance ni, ko pegi carrefour je la...:p



Then recently there's this thing going on with the company.

More like acquisition.

Some of us staying here, some of us going to the new company. Masa ni the staff going or staying blum annouce..



Aku, personally tak kisah sgt pegi mana2. Dah nama makan gaji, keje je la mana yang ada kan..

Then ada news the new company punya office is at Kampung Attap!!!


Korang tau kat mana? Pegi la google map. Aku tanya kawan aku yg keje area2 situ, dia kata shopping complex yang paling happening ader lah....

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

 UO

omaigod!!!

Cam nak pitam haku!!!

Masa ni aku berdoa jgn la aku kena pegi kampeni baru ni. MENANGIS ok!!!



Then announcement dah kuar..

And waddayaknow... aku ler antara nama yg pertama skali diannouncekan utk pegi ke kampeni baru...

Sedih?

Sket la.. tapi tak terasa sgt pasal all my good friends kat sini pun pegi jugak dgn haku.


Siap dah plan hokey hari jemaat boleh pegi mengukur Jalan TAR!! hehehhe


Then another news came...

The new kampeni punya office akan berada di salah sebuah bangunan kat JALAN PINANG!

Korang tau mana Jalan Pinang??

Tak pe tak yah google...

Meh sini tengok google maps yang aku berkobar2 check ni meh..


Nampak?


Nampak????




Korang nampak apa yang aku nampak??


Specifically, the new office tu in between apa?


Nampak takkkkkkkk???


Tak prasan eh?


Meh sini aku tunjuk..




Hahhhhh!!


See???


See??????




IN BETWEEN KLCC AND PAVILION HOKEYYYYYYYY


Weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!




ai nak melompat skang voley???








Ok konot... sabau.. sabau... bulan posa tak baik terlebih excited :p





:)




Another good news is that, we may pindah sana as early as november!

Which means... CHRISTMAS SALE uolls!!!



And another good news.. about transport..


Mula2 aku dok ingatkan nak naik train. But.. urghh.. i donch like. Call me mengada, i donch care. Cukup dah dekat 10 tahun aku commute naik train pegi balik keje, segala masalah technical aku dah lalui.


Cukup hokey...


Once dah start bawak keter masa kat kampeni lama dulu, mcm best la pulak. Jam pun, at least I'm stuck in comfort of my own car, in air conditioned, ada radio, and tak de sesak2 dgn orang-yang-bau-tengit-lepas-balik-keje.


So I surveyed around for best parking rates kat ofis baru ni.


Ada yang open parking, flat rate RM11 per day. Ada yang murah RM8 per day tapi jauh sikit. 


But basically semua kena harung jam-mcm-nak-mati.


Then I tot of parking kat pavilion. Ecewahhh.. ader la alasan ai nak pegi pavi hari2 kannnnn... Asked around, tengok2 RM200 per month jer. (JER????)


OK la kot I thought. Boleh ikut jalan lalu ofis lama. Cuma time nak balik kena harung jam kat raja chulan... hmmmmm... masak jugak haku.


Then mr p yang bijaksana suggest, naper tak parking kat klcc jer? Lebih kurang je kalau nak jalan pegi ofis compared to pavi. Plus whenever we all nak ke KLCC dah tak yah bayar parking dah...


So I asked around, and the rate is just RM210 per month.


Uihhhh ok sangat!


And the best part is, 


Aku tak payah masuk KL langsung. From my house (kena redah la MRR2 sket), naik AKLEH (elevated highway Ampang KL), and terus masuk parking KLCC! Nak exit pun, from parking KLCC boleh terus keluar ke AKLEH!


Best kan best kan best kan!!!!!


Now I'm hoping aku buleh dpt ler parking kat klcc tu....:)




Suker Suker Sukerrrrrrrrrrrrr!!!!




Suker tak yah redah jam kat KL
Suker boleh pegi KLCC hari hari
Suker dah keje kat KL
Suker boleh makan subway hari2
Suker boleh jumpa kawan2 kat ofis lama hari2
Suker boleh shopping hari2 kat watson
Suker boleh minum kopi mahal hari2
Suker boleh kuar masuk kedai try baju




Ai suker la pendek kater....




SUKER!!!

6 comments:

Alfian_Troxion said...

chaits....!!! weh, ko kerja... bukan bersuka ria.... jeles... jeles. nanti aku akan cakap kat boss ko soh ko masuk balik bangunan lama.... HUA HUA HUA! (Gelak shaithon....). hehehehe.

wah... best gila ek? kembali mabok kopi hari2 la kau lepas ni. hehehehe. Sah2 ada starbuk ataupun kopi beng kat sana... (aku orang ulu bangi, tak tau apa ada kat KLCC :P)....

Konot said...

aku multitasking beb! keje sambil bersuka ria.. tehehehhe... sila jeles ye.. kena activate balik kad2 shopping aku niehhhh :)

Linaleeds said...

Woiks... Confirm la ye.. Aku boleh nampak kau melompat, berguling atas lantai opis. Keseronokan hahaha. Yup, aku hari2 mengukur jalan merayau2 waktu lunch. Kalau dah malas sangat guardian kat the weld tu pun aku belek barang2 dia hehehe

Linaleeds said...

Oh lupa plak..aku shopping raya, nampak kasut scholl, nak beli. Laki aku kata tak yah la, nanti beli fer..mo. Aku rasa dia tengah mid-life crisis la hahaha. Anyhow, kalau sale klcc or pavi lepas ni, kau roger2 aku ehh.

shell said...

Babe, parking klcc waiting list dia 2000 orang. Tengkiu.

Konot said...

aku dah agakkkkkkk!!!

demn!!

ko pegi keje cemaner beb?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...