26 April 2011

Up Close and Personal

dah tua2 ni byk pulak masalah kulit.

i have rant about it here and here

kekdg tgk sekali imbas (dibawah lighting yang sempurna) mcm elok pulak kulit aku. (boleh muntah, akak tak kesahhh). especially kalau aku tgk sekali imbas kat cermin meja aku ni ha. (provided kena jarak muka dgn cermin agak2 dlm 2 kaki, kalau dekat, nescaya pengsan) ke sebab cermin ni dpt free from estee lauder.. so diorang dah pakat2 buat cermin ni supaya bila pandang jer muka nampak cantik..:p

ada ke logic.. patut la anak kau pun suka mengarut konot oi...

cermin yang buat aku perasan kekdg

tapi bila dah diclose up.. urghhh.. ternyata lah kulit aku ni mmg bukan takat banyak or berlambak, tapi berkodi2 cacat cela nya...

contohnnya... (kalau sakit jantung sila tgk blog lain, kang korang terkejut..)

aku pun nak pengsan nengoknyer..
nampak itu seketul parut yg sebesar2 alam??? this is my latest pimple masa period awal bulan haritu. nampak a bit dry kat area keliling, pasal aku dok tepek tea tree oil. dlm dok tepek2 tu jugak, lambat makan masa jugak nak surut. eisshhhh nyampah.
and mind you, aku tak picit or godek2 langsung tau. and still, left the scar. horrible horrible scar!!!

and right next to it (on the right) is old scar. months old. mmg payah nak hilang. aku tatau dah nak buat mcm mana. spot corrector, scrub.. haram.. semua tak jalan.

another scar on the cheek.. and the pores.. OMG

more scars kat chin.. pores tak yah citer..

lagik scar kat cheek.. and notice the lubang2? sbb kesan jerawat lama..

fine lines..dark circle..

tetiba aku baru perasan mcm ada freckles pulak...nak nanges.. boleh?

adeh tolong la... tak de ke skin care mana2 nak ambik aku jadik duta? baru betul beb.. before and after on normal people. ni ko ambik fazura la, fauziah latif la.. mmg la dah semulajadi cantekkk..

*nak pegi mengenang nasib diri*

5 comments:

Anonymous said...

wooo..kire cantik lagi la kulit ko tu..aku kalo close up camtu, sure cermin pecah beb...haha..aku x sanggup nak close up lah wei..x berani nak tgk muka dekat2,dgn lebihan minyak lagi..so, aku berangan jelah mcm kulit muka aku cantek..haha

-linda-

Konot said...

yeszer linda.. meh kita berangan jer la kulit cantek.. hahah....

Munie Mustafa said...

wei...tak yah la dok close up camtu konot oiiii ..mmg akan rasa tensen gila ba**... tepek ja bb cream banyak2 ..nescaya akan rasa lawa selama2nya hahahahha...

Konot said...

ni la namanya tak dak keje munie oiiii.. ngahahhah

Linaleeds said...

Hahaha..bosan gaban ke tak de kerja kat opis?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...