28 March 2011

jom naik beskal..

ada sekali dulu aku cerita sipi2 yg mr p belikan beskal kan?

well sejak beli tu.. memula semangat naik kauuu.. lepas tu elok jer terletak kat porch umah aku berminggu2. mr p je yg dok naik alternate beskal dia, beskal aku, beskal dia, beskal aku.. :p

jap jap sebelom tu, sesapa yg dah biasa berbeskal berpuluh2 km naik turun bukit segala, tolong pi baca blog lain keh? nanti korang gelak nak muntah hijau baca pengalaman aku naik beskal yg tak seberapa ni. :)

memula naik dulu mmg aku nak muntah kedarah. padahal naik ronda2 kat melawati je pun. adalah bukit sikit2 sana sini, yg tak steep sgt pun mr p bawak aku. but being me, yg dah bertahun2 tak eksesais (dulu ada sekali attempt nak jog kat klcc, but dah tukar keje ni harammmmm) so bila nak kena kerah naik beskal even 10 km pun aku nak nanges!!

seriyes, dah separuh jalan tu aku mcm nak nangis2 cakap kat mr p "alaa.. u pegi la cycle balik rumah, ambik keter meh dtg ambik i boley?"

hmphhh. tak jalan kauuu.. dia kerah lagi aku perabih jugak cycle.

sakit segala sendi2 aku tauuuuuuuuu...

tu citer few weeks ago. last weekend mr p ajak naik beskal lagik. memikirkan rege beskal yg tak berapa nak murah (and memikirkan badan aku yg tak berapa nak kurus) aku pun ikut la cycle.

pagi sabtu kitorang buat rilek2 jer (sbb dah lama tak cycle, kang tekujat otot2 yg yg dah lama diselubungi lemak ni)

petang sabtu mr p ajak naik bukit. sapa tinggal melawati tau tak area bukit kat KK club tu? (ke K club nama dia? aku konfius dgn KK kedai tuh ngahahha).

baru tak sampai 10 meter kot aku rasa satu badan aku dah menggigil lutut sendi makdi tokdi semua nak tercabut segala. tangan aku dah terhuyung hayang pegang handle beskal mcm nak terbalik masuk gaung pun ada.

mr p kat blakang aku dok cheer kasik semangat konon supaya aku jgn stop, sebab kalau stop tgh2 bukit lagi payah nak start balik.

harammmmmm tak jalan!!!

aku stop. pasal aku rasa mcm nak terhuyung hayang sgt dah. silap2 aku masuk gaung kanggg..

mr p kata patah balik, start dari awal.

giler bapak aku rasa mcm nak nanges!!!!


hantar i balik rumah mak aiiiiii!!!

so patah balik ler aku..start panjat bukit dari awal. nak sampai ke puncak (alahhh..tak tinggi mana pun.. aku rasa org yg dah besa kayuh tu boleh naik turun 10 kali sementara aku nak sampai ke atas) tu adalah 2-3 kali jugak aku brenti (but tak turun balik dah). but eventually i made it jugak la.. :)

bangga jap dgn diri sendirik (yg gemuk iniehhhhhh)

aku tabahkan jugak la hati (and kaki) nak kayuh and melepasi bukit berbekalkan semangat nak kurus and pakai skinny jeans.


agak2 lepas sebulan ada harapan x aku nak jadi mcm ni?

jap iklan japs..

haritu aku try sarung skinny jeans kat dorothy perkins. ambik size 8 (dlm hati berkata2 size 6 pun ok kot....) sekalik sarung, mcm sarung nangka daaaaaaaa.... (ada hati nak size 6). terus try size 10 dgn hati yg shedihhhh..

gambar aku pakai skinny jeans ada aku ambik dlm fitting room. tapi tak sampai hati nak tepek kat sini takut korang troma tak mo baca dah blog haku!

ok iklan habis.

so there.. hari ni (monday) satu badan aku sakit dari hujung rambut sampai hujung kuku kaki.

tapi naper aku tak kurus2 ni haaaa????? 

*all pics googled*

5 comments:

Anonymous said...

ooiii ko tu memang dah kurus okehhh!! :p
ngeh ngeh ngeh
yang benar,
*u*u

Konot said...

walaupun ko cover nama.. aku tetap kenal sapa kauuuuu..ngeh ngeh..

jom lunch.. :)

Anonymous said...

hahaaahhahhaahaahhahaha.
lunch yg membosankan!!! uhhh!
yang benar,
*u*u the gumuks!! uwaaaaaaaaaaaaaaaa

Nuyui said...

Gemuk apa u say? Tak gemuk ah!!! Yang gemuk saya! huhu

Konot said...

gemuk nuyui.. serious.. kalau you tgk i pakai skinny jeans mmg pengsan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...