09 November 2012

Baru seminggu

Tetiba rajin, boleh up 2 entri dalam sehari :p

Actually aku bajet nak update blog pagi2 buta. Sebab aku ni kalau nak menulis merapu kena ada konsentrasi. Kena diam2. 

Tapi seminggu ni, tetiba budak kecik ni rajin bangun smayang subuh la plak..



Maka tak jadi la plan aku nak apdate hari2. Bukan salah aku.. salah dia!! salah dia!!! huahuahuahuah!!


So it's been a week aku duduk rumah.

Kalau nak tau, dulu aku dah siap plan dlm kepala otak, my own schedule kat rumah.

Bangun sekian time, 
Basuh baju,
Masak,
Kemas rumah,
Mandikan anak,
Bagi anak2 makan,
Apdate blog,
Packing,
My own beauty time,
Time dgn mr p,
Exercise,
Hantar-ambik anak skolah

Skang, NAN HADO!!!


Now honestly aku rasa sgt challenging sbb terlampau byk benda  nak kena buat. Ye la kitorang pun tgh prepare nak pindah. 


Dgn daily chores lagi. Dgn nak pindah lagik.


Tapi tak pe... bukan komplen pun.. nak bagitau jewwww..


I think the biggest challenge for me, well setakat ni lah, is bila ada benda yg unexpected.

Like when u already plan to do so and so.. and suddenly...

Bedebukkkkk... kau dengar bunyi benda jatuh kat dapur.

Silence

"Oppsss!!!!"

"Opsssssssssssss!!!!"

"Oppssssssssssssssssssssss!!!!"


And you saw this


Rasa nak nanges tak??


Tapi dia ni honest. Cepat2 dia  minta maaf kat aku. And tanpa disuruh dia sendiri explain what she was trying to do. *tangan gatal nak bukak bekas tepung*

Bila dah mcm tu, terus hilang rasa nak marah. Tapi sebab aku penat sgt masa tu. Nak ambik vacuum, nak vacuum, nak lap, mop.. sigh. Padahal aku tgh get ready nak masak dinner.


Aku duduk je sebelah dia, terus aku nangis. 


"Mama penatttttttt huwaaaaaaaaaaaaaaa!!!"

"Ala mama jgn la... sori la mama!! sori yeh?? sori!!!"

"Mama pegi la ambik vacuum..."

"Mama jgn marah yeh? Adik sori!!"


Drama... i know.. hihi..


Tu je nak citer. Ni dah start cuti sekolah. Balqis a bit emo pasal berpisah dgn her BFFs. Tu kena cerita di lain entry.


Eh byk nau entry in queue kan?


Ok la.. happy weekend people!

4 comments:

blu4sky said...

Hi CPK,
sabar ye.. kena take time to adjust.. i pun selalu kalau dah penat sure nak keluar air mata..especially bila tengok kain baju yang menggunung..cepat bebenor beranak pinak..ni pun baru abis iron satu gunung baju..

it will take a while.. bila i dah maidless ni..it took me about three months to adapt... alhamdulillah now dah boleh nak spend some time baca novel..buat my pilates..masak2.. whatever yang i minat nak buat..

uiiisshhh dah buat satu entry plak kat comment box you..hahahah...

mai sini i bagi you one big hug.... take it easy ya....

Konot said...

3 bulan eh? heheh ok ok so i guess i will have to double it up!! hahaha..

thks babe!! i really need that comforting right now!

Unaizah said...

Been there, done that! Faham benar your situation. Slowly & steadily, you'll get there. At least you have 2 wonderful girls who pandai ambik hati.

Jd housewife sepenuh masa ni, memang rasa penat sangat. Ye la keje tak penah habis. Tp if kita ikhlas, Insya Allah, kita akan rasa happy walau penat macam mana pun.

Konot said...

unaizah,

yeap, happy and penat are the 2 exact words! hahah..

thks babe..rajin2 la kasik tips kat i eh?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...