22 March 2012

9 years old

Ini first time nak citer pasal besday party tapi tak de gambar kot...


Semalam besday Balqis yang ke 9. Dah besau anak dara!


Semalam we had small family-dinner session just with my parents and kak mi's family. Birthday girl requested nak dinner pizza, so order pizza lah kitorang mlm tu.


Luckily semlm aku dapat cuti. I tell you, keje sini, sangat payah nak dpt cuti. I almost tak dapat cuti time birthday balqis semlm and terpaksa reschedule ke Jumaat. Balqis sedih, aku pun sedih. Mana taknyer, sepanjang 8 tahun lepas, mmg aku confirm akan cuti on her birthday.


Not only her birthday. Sofeya punya ke, anniversary ke, mr p punya ke, mmg aku cuti.


Nasib baik, last minute arrangement, dapat jugak aku cuti.


OK tak payah cerita byk pasal tempat keje.. karang meroyan.. pfttt!


Anyway...


Pagi semlm lepas hantar Sofeya sekolah, aku pegi Giant beli brg nak buat masak Sabtu ni. Yes, we are having a small party for her and her classmates. ONLY the classmates. So maap ye sedara mara, rakan taulan yang lain.. ni mmg closed birthday invitation. Balqis just nak have fun with the BFFs!


Then aku dgn Balqis pegi beli brg2 utk party packs pulak. Balik rumah and cepat2 pack and prepare all the party stuff sebelum adiknyer balik skolah. Sebab once sikecik dah balik.. oh noooo semua brg dia yang punya!! hahahh


Sofeya balik skolah, Balqis pulak pegi skolah.


And the rest of the evening tu aku melepak je la dgn Sofeya sambil menghabiskan prepare brg2 utk party.


Mlm tu lepas Maghrib my parents and kak mi dtg. Makan2. Nyanyi2.


Dah habis nyani kena ulang balik nyanyi sbb Sofeya claimed ni birthday dia jugak! hahahhah..


Best btul hadiah balqis tahun ni.


Daddy kasik x box kinect. 


Tok and Tok Wan kasik machine yg boleh buat label nama tu.. (what do you call that?)


Mak Ngah kasik duit (dah masuk bank okeh!)


Kak jah belikan baju..


Mama je blum beli hadiah. Nanti kita cari hadiah sama2 eh?




To Balqis


Mama sayang sgt dgn awak. Tak terkira byk nyer sayang mama pada awak. Mama tak mintak byk from kak qis. Cukup la kak qis dengar cakap mama, and paling penting solat jangan tinggal. Tiap2 kali solat jangan lupa mintak doa kat Allah bagi kita sekeluarga happy dunia akhirat. 


Kak qis ni a very good big sister. I know you love your sister a lot and I hope you will take goof care of her, and take good care of us (mama and daddy) too bila kitorang dah tua nanti.


Nanti hari sabtu kita party2 k?


Lepas hari Sabtu baru kita post gambar byk2!

2 comments:

Norhani Abdul Rahman said...

qis!! happy bday!! sudah tua!! sudah 9 tahun!!! we love u so much!!

Konot said...

nanti suruh qis reply sendiri hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...