Assalamualaikum,
Pergh tajuk macam mintak lempang namblas kali. FEATURED kononnnnnn kau ingat kau diva?
Tapi tak kira la.. bukan selalu masuk majalah. Nak jugak gila glamsss
Mesti korang terkezut acaner aku masuk magazine. Nak kata blogger glemer.. alahai berapa kerat je pun yg baca. Tu pun hits byk sbb Balqis dok ulang baca benda yg sama.
Sebab dah few yang tanya aku dengan nada yg sungguh terkejut "eh mcm mana KAU boleh masuk magazine" and mcm berkias2 "eh dah tak de org lain sgt ke diorang nak ambik masuk magazine"
hey hey heyyyyyyyyy
uols ingat muka weols tak de commercial value ke????
*flips hair tapi tak sedar diri dah tua*
Ok la ok la malas citer panjang. Bukan jadik cover pun. (wah ni kalau cover 10 entry berturut2 dlm blog ni aku citer pasal ni je gamaknyer.. puiii)
Ni cover. Majalah RAPI issue 15 Sept. Sila beli sekarang jugak.
Kalau aku bagitau aku masuk ruangan apa, mesti korang pitam.
Sebab aku pun mcm nak pitam jugak bila kawan aku (orang yg introduce aku masuk magazine ni lah) bagitau aku kena masuk ruangan...
Ye... slot resepi...
Aku ni masak pun hegeh2. Ada hati nak suruh reporter datang shoot aku masak depan orang. Nasib la pakai induction cooker, so tak de lah risk api terkuat sampai menyambar kamera plak kang.. isk...
Tapi besalah.. dah gila glams nak masuk magazine.. sanggupppp kak ton prepare nak masak!
Diorang plak nak resepi yang simple, tamau yg complex mcm kari ke rendang ke.
Maka I decided to masak my all time feveret roasted ciken and mixed salad.
Ok muka aku kecik je pun masuk majalahnyer... kepoh kemain lah kau ni konot! pftt!
Roasted ciken tu aku dah pernah share the resepi kat dlm blog ni. Tapi dlm magazine ni versi elok sket la.. proper and comel jek presentation. Tapi kalau kau tengok dapur aku masa sumpah mcm baru lepas kenduri.
Mixed salad ni yang sebenar2nya aku baru mintak resepi kat kak yah. Masa pegi rumah dia bulan 3 haritu dia buat mixed salad dgn her own dressing. Sedap gilos.
So aku dok pk punya pk apa dish yg sesuai nak pairkan dgn roasted ciken ni, and I tot why not the salad. Simple, and healthy!
So the reporter and the photographer came to my house (lama dah.. bulan puasa haritu). Jenuh weih aku kemas rumah sblm tuh. Miahahhaha.
Aku punya la cuak nerves, sampai henfon pun lupa nak kuarkan nak ambik gambar. Hish. Rugi tak ambik gambar sendiri. Penat iols mekap bersiap pagi tuh!
But the whole shooting was very fun and easygoing.
Shooting nyer kejap jek, I think less than 1 hour. Tapi preparation sblm tu byk la jugak. Aku kena prepare bahan, kena sediakan dish yg dah ready, yang separa ready, like that..
But it was fun. New experience to me.
Pagi2 ni, beli magazine, balik rumah terus aku kejut smorang suruh bangun. Sofeya plak dlm kereta lagi (masa pegi beil bekfes dgn aku) once dia tgk muka aku tu terus
"ehhhhhh ma!!!! mcm mana mama boleh masuk magazine ni?"
"haritukan auntie tu dtg rumah kita, ambik gambar mama masak..."
"ye la... dia ambik gambar, tapi mcm mana boleh ada kat sini??? MAGIC ke ma??"
Magic pun magic lah labu...
"alaaaa bila adik nak masuk magazine plak ni?"
Errkkk.... ada lagi sorang gila glams nampak nnyer.
Sooooo my daughter!
hahaha...taniah CPK.. glamer lah masuk majalah :)
ReplyDeleteWahhh..retis sgt uols..masuk majalah lagik..nak cuba la roasted chicken ni..
ReplyDeleteKelas gitu!!! Itulah kan don't sangka clear water no boya. At least bila org tanya penah masuk magazine tak. Penahhhh!
ReplyDeletehahahha sila cuba ye uols. kalau tak jadi jgn salahkan resepi ye.. hahaha..
ReplyDelete